Özgür Özel asker kayıplarından AKP hükümetini sorumlu tuttu

Özgür Özel asker kayıplarından AKP hükümetini sorumlu tuttu
Yayınlama: 16.01.2024

Grup toplantısında Zap’ta yaşanan asker kayıpları üzerinden hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un hazırlayıp partilere gönderdiği bildirgeyi imzalamayacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair konuştu. 

Konuşmasının büyük bölümünü Zap’ta yaşanan asker kayıplarına ayıran Özel, AKP hükümetine eleştiriler yöneltti. Özel, “’Zor ve acılı günlerden geçiyoruz. Maalesef cuma akşamı 9 eve daha ateş düştü. Yine aynı rakımda aynı üs bölgesinden bu kez 9 askerimizin şehitlik haberini aldık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Son 1 ayda 25 askerimizden 23’ü Pençe-Kilit operasyon bölgesinde hayatını kaybetti. Her şehit haberinden sonra aynı ezberi tekrarlayanlar yine aynı ezberi tekrar etmeye, bizi de peşlerine takılmaya, onlardan hesap sormamaya davet ettiler. Biz eğer bir ülkede kötü giden bir şey varsa, İçişleri’nde aksaklık vardır eleştirirsiniz ama birileri bir kararı verir tartışmayın der. Sonra oradan sürekli şehit haberleri gelir tartışmayın evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak derler ama evlatlarımızın kanı üzerine başka evlatlarımızın kanı akar, siz konuşmayın derler. Biz konuşacağız ki evlatlarımızın kanı akmayacak. Biz bunun için konuşuyoruz buna itiraz ediyoruz 

‘BU KARARLARI KİM ALDI?’

Bu kararları kim aldı? Niye inat ediliyor? Sorularımıza yanıt vereceksiniz, eksik varsa gidereceksiniz dedik. Dediler ki ‘Biz bilgi vermeye gelmeyiz.’ Sorumluluğunuzu sizinle paylaşmayız, sorumlularla aynı A-4’te buluşmayız dedik. Onlar için terörü kınamanın bir kıymeti yok, yanlarında durmanızın bir kıymeti var” ifadelerini kullandı.

6 SİYASİ PARTİ İMZALAMADI

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un, asker kayıplarının ardından hazırlayıp partilere gönderdiği bildirgeye değinen Özel, “Bugün Meclis Başkanı yine bir bildirge kaleme almış yine bütün partilere yollamış. İmzalayanlar var. Bu kez CHP imzalamadı, Saadet imzalamadı, Gelecek imzalamadı, bu kez DEVA imzalamadı, bu kez Demokrat Parti imzalamadı. CHP kendi bildirgesini MYK’den imzalamıştı, grup başkanvekilleriyle imzaladık. Bugün Meclis Başkanlığına CHP’nin bildirgesini sunuyoruz. Saadet, Gelecek, Demokrat Parti, DEVA kendi bildirgelerini sunuyorlar” dedi.  

İYİ PARTİ’YE SESLENDİ

AKP, MHP ve İYİ Parti’nin ise bir başka bildirgeyi sunduklarını dile getiren Özel, şunları söyledi: “Hepsi okunsun, hepsi oylansın. Kim kimin yanında, nerede duruyor hepsi belli olsun. AKP’nin MHP’nin yanlış politikalarına onurla itiraz eden İYİ Parti’nin de bu sorumlu AKP’den ayrışarak kendi bildirgesini imzalamasını ümit ediyoruz, aksi durum hepimizi çok üzüyor.” 

‘ANALAR AĞLAMASIN’

Özel, “20 aydır pençe operasyonu sürüyor. Siyasi ve askeri hedefleri ve bu hedeflere ulaşma durumu nedir; zafiyet var mıdır? Bu soruların hepsine yanıt arıyoruz. Bu operasyonda neden hedeflere ulaşılmadığını takip etmeye devam edeceğiz. Gerçek milliyetçiliğin şehit tabutunu tutup propaganda yapmak değil, briket evlere koca bayrak asmak değil, analar ağlamasın şehitler olmasın diye doğru, gerçek politikaları savunmanın doğru olduğunu biliyoruz” dedi.