Pakistan’da aynı günde ikinci intihar saldırısı

Pakistan’da aynı günde ikinci intihar saldırısı
Yayınlama: 29.09.2023

Pakistan’da bugün düzenlenen ikinci intihar saldırısı bir camide cuma namazı için toplananları hedef aldı. Saldırı sonucu caminin çatısı çökerken en az 5 kişinin öldüğü, 10’dan fazla kişinin yaralandığı duyuruldu.

Pakistan’da aynı gün içerisinde ikinci bir intihar saldırısı gerçekleşti.

Belucistan eyaletinde Mevlit Kandili alayı için toplanan kişilere karşı sabah saatlerinde düzenlenen ve 50’den fazla kişinin öldüğü intihar saldırısından kısa süre sonra bu kez Hayber Pakhtunkhwa eyaletinin başkenti Peşaver’den yaklaşık 100 km uzaklıkta bulunan Hangu kentindeki bir camide intihar saldırısı meydana geldi. Patlama caminin çatısının çökmesine neden oldu. Olay sırasında içeride 30 ila 40 kişinin bulunduğuna inanılıyor. Ölenler arasında en az bir polis olduğu ve caminin bir polis karakolu sınırları içinde olduğu da açıklandı.

EN AZ BEŞ KİŞİ ÖLDÜ

Kurtarma yetkililerine göre Hangu camisindeki patlamada ölenlerin sayısı beşe yükseldi. “Rescue 1122” sözcüsü Bilal Faizi Al Jazeera kanalına yaptığı açıklamada, “Şu anda teyit edilmiş beş kaybımız var, diğer altı ağır yaralı da hastaneye nakledildi” dedi. Faizi, çöken caminin çatısının enkazını kaldırmak için ağır makinelerin kullanıldığını da sözlerine ekledi. Çok sayıda insanın hâlâ enkaz altında olduğundan endişe ediliyor.

‘İKİ AYRI İNTİHAR BOMBACISI SALDIRI DÜZENLEDİ’

Pakistan merkezli GEO TV’nin haberine göre Hangu Bölgesi Polis Memuru Nisar Ahmed, caminin çatısı çöktüğü için 30-40 kişinin enkaz altında olduğunu ve onları kurtarmak için bir operasyonun devam ettiğini söyledi .Ahmed saldırıya iki intihar bombacısının katıldığını, birinin polis karakolunun kapısını hedef aldığını ancak polis tarafından çatışmada öldürüldüğünü, diğerinin ise caminin içinde kendini havaya uçurmayı başardığını söyledi. Ahmed enkazdan kurtarılan 12 kişinin yakındaki bir hastaneye sevk edildiğini de söyledi.

TEHRİK-İ TALİBAN PAKİSTAN SALDIRILARIN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMEDİ

Tehrİk-İ-Taliban Pakistan (TTP) örgütü ise Pakistan’ın kuzeybatı ve güneybatı eyaletlerinde meydana gelen iki bombalı saldırıyla arasına mesafe koyan bir açıklama yayınladı. “Pakistan Talibanı” olarak da bilinen TTP, iki saldırıyı kınadı ve can kayıplarını “trajik” olarak nitelendirdi. “Tehrik-i-Taliban Pakistan’ın hedefleri açıktır. Camiler, seminerler, okullar ve halka açık toplantılar hedeflerimiz arasında değildir. Bugün meydana gelen iki patlamayla hiçbir ilgimiz yoktur ve bunları şiddetle kınıyoruz” dendi.