Pekin’de hastane yangını: 21 kişi öldü

Pekin’de hastane yangını: 21 kişi öldü
Yayınlama: 18.04.2023

Çin’in başkenti Pekin’deki bir hastanede yangın çıktı. Yangın nedeniyle onlarca hasta hastaneden tahliye edilirken, 21 kişinin yangında öldüğü açıklandı.

 Çin’in başkenti Pekin’deki bir hastanede çıkan yangında 21 kişi öldü. Çimn basınındaki habere göre Changfeng Hastanesi’nin yatan hasta kısmında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yerel saatle 12:57’de çıkan yangın bir saatten kısa bir sürede acil durum ekiplerinin olay yerine gelmesi sonucu söndürüldü Beijing Daily’nin haberine göre, hastaneden toplam 71 hasta tahliye edildi ancak 21 kişi yangın nedeniyle öldü. Yangının nedeni hakkında soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyadaki yangına ilişkin videolar, binadan siyah bir duman çıktığını ve bazı kişilerin çarşaflardan yapılmış derme çatma halatlar kullanarak pencerelerden dışarı çıktığını gösterdi. Diğerleri ise pencerelerin dışındaki klima ünitelerine sığındı.Yangının nedeni hakkında soruşturma başlatıldı.

Çin’in sosyal medya platformlarından Weibo’nun kullancılarından biri paylaşımında, “Bu trajik. Kazayı evimin penceresinden görebiliyorum. Öğle vakti birçok insan klima ünitesinin üzerinde duruyordu ve hatta bazıları atladı” ifadelerini kullandı.