Perinçek’e Erdoğan’dan ret

Perinçek’e Erdoğan’dan ret
Yayınlama: 29.03.2023

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, 22 Mart’ta Erdoğan’la görüştüklerini söyledi. Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleşen görüşmede Cumhur İttifakı’na katılmak istediklerini ilettiğini belirten Perinçek, iki gün sonra ret yanıtı aldıklarını duyurdu.

Doğu Perinçek, bağımsız cumhurbaşkanı adayı olmak için gerekli 100 bin imza sayısına ulaşamazken, adaylık başvurusu öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü açıkladı. Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu toplantısı öncesi görüşmeye ilişkin bilgi veren Perinçek “22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakı’na katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler” dedi.

‘HÜKÜMETTE OLMAMIZ BİR ZORUNLULUK’

Zor bir dönemde geçildiğini, Vatan Partisi’nin Meclis’te yer alarak, hükümet görevlerini üstlenmesinin bir zorunluluk olduğunu söyleyen Perinçek “Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis’te yer almamız ve hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacıdır” açıklamasında bulundu.

‘ABD’YE BOYUN EĞDİLER’

Cumhur İttifakı’nın Vatan Partisi’ni reddetmesinin bir tercih olduğunu anlatan Perinçek, şöyle devam etti: “Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler. Nitekim bu tercih, uygulamalarda da kendini gösteriyor. Girdikleri yol, zorlukları yenme yolu değil, çaresizlik ve çözümsüzlük yoludur. Cumhur İttifakı, çıkmaza girmiştir. Var olan sistem, iktidarıyla ve Atlantik güdümlü muhalefetiyle çözümsüzdür.”