Pervin Buldan Tatvan’da konuştu: AKP’yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız

Pervin Buldan Tatvan’da konuştu: AKP’yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız
Yayınlama: 27.04.2023

Yeşil Sol Parti’nin Tatvan’da düzenlediği miting HDP Eş Genel Başkanı Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Bayındır ve milletvekili adayların katılımıyla başladı. Buldan konuşmasında iktidarı eleştirerek, ‘AKP’yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız’ dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Buradayız, birlikte değiştireceğiz” şiarıyla miting düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın bulunduğu araç konvoyları, daha sonra miting alanının bulunduğu bölgeye geldi. Mitingde ilk konuşmayı yapan Keskin Bayındır, Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteci, avukat, siyasetçileri hatırlattı. Bayındır, gözaltıları seçime müdahale olarak değerlendirdi. Bayındır’ın konuşması sık sık ‘Direne direne kazanacağız’, ‘baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla kesildi.

Bayındır’ın ardından HDP Eş Genel Başkanı Buldan konuşmaya başladı. Buldan konuşmasında iktidarı eleştirerek, “AKP’yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız’ dedi. Diyarbakır merkezli gözaltılara tepki gösteren Buldan, “Aslında bu operasyonları yaparken bir akıl hocaları var. O akıl hocaları danışsalardı, Tansu Çillere danışsalardı, 90’larda yapılmış olan faili meçhullerin 90’lardaki kayıpların ardından bu parti, bu mücadele, bu gelenek gittikçe büyüdü mü? büyümedi mi? Tansu Çiller onlara anlatırdı” ifadelerini kullandı.

‘DEMOKRASİ ÜÇ, FAŞİZM SIFIR’

Buldan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Bugün burada olmaktan sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Kadın arkadaşlarıma ayrıca selamlarımı sevgileri sunuyorum. Eskiden Bitlis mitinglerde kadınlar olmazdı şimdi en ön safhada. Bitlis’te de üç milletvekili adayımız var . Üç millet adayı önce Allaha sonra size emanet ediyorum. 3-0 yapacağımıza yürekten inanıyorum.Batman ve Van halkı iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Demokrasi üç faşizm sıfır. Faşizmi hep birlikte yeneceğiz, bu ülkeye demokrasini hep birlikte getireceğiz.

‘HDP’Yİ SİYASETİN DIŞINA ATMAYA ÇALIŞTILAR’

Yeşil Sol’un rengini iradesini Türkiye’nin her yerine yayacağız. Onlar kumpas kurdular. Hakların Demokratik Partisine kapatma davası açarak HDP’yi siyasetin dışına atmaya, HDP’li milletvekillerini parlamentoya girmesine engel olmaya çalıştılar. Onlarda hamle varsa bizde de var. Bizde HDP listelerinden değil Yeşil Sol listelerinden adaylarımızı gösterip hem parlamento seçimlerinde büyük bir güç olmak hem de faşizmi yenmek adına Cumhurbaşkanı seçiminde de önemli bir kararla birlikte bu iktidarı da değiştirmek, bu cumhurbaşkanını da değiştirmek için bu mücadeleyi sürdürüyoruz.

‘KIŞLIK SARAYI MÜZE YAPACAĞIZ’

Dolaştığımız her yerde şunu görüyoruz. İşçi, çiftçi, esnaf, kadın, genç, üreten, tüketen herkes mağdur. İşçisi de mağdur, tüketicisi de mağdur. Niye çünkü bu ülkenin bütün kararlarını sadece ve sadece kendi yandaş yanlarına üç esnafın özellikle onlardan yana olanlara, özellikle kendi çetelerine ve iktidarlarını korumak için onlarla birlikte hareket edenlere harcayan bir zihniyet var. Bu halk onların umurunda değil. Bitlis halkı ne yaşıyor, Bitlis halkı esnaf, işçisi ne yaşıyor umurlarında değil. Bu ülkede en yoksul kentlerden bir tanesinin Bitlis olduğunu biliyoruz. Onlar buraya bir tane yatırım yaptılar. Nedir yatırım? Ahlat’ta kışlık bir saray yaptılar. Tek yatırımları Ahlat’taki kışlık saraya harcadılar. Peki biz ne yapacağız? O sarayı ibretlik bir müze haline getirecez. Size söz veriyoruz.

21 yıldır ülkeyi ne hale getirdiklerini biliyoruz. Sokaklar yoksul, caddeler yoksul, haneler yoksul, tencereler kaynamıyor. Kadınlar markete gidip alışveriş yapamıyor. Bu coğrafyada hayvancılığı da bitiren, çiftçiliği de bitiren, üretimi de bitiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bütün bunların hesabını elbette ki 14 mayıs tarihinde sandıklara gittiğimizde elimizi vicdanımıza koyarak oyumuzu kullanmak zorundayız.

‘AKP’Yİ SİYASİ ARENADAN SİLMEK ZORUNDAYIZ’

AKP’yi artık siyasi arenadan silmek zorundayız. Cumhurbaşkanı ne diyor ‘kazanımlarımı kimseye teslim etmeyiz’ diyor. Onların kazanımı Bitlis kazanımı değil. Hakkari’nin Van’ın Diyarbakır’ın kazanımı değil. Onların kazanımı Marmara egenin Trakya’nın kazanımı değil beşli çetenin kazanımıdır. Onların kazanımı depremlerde tirtir titreyen halkımıza parayla çadır satan Kızılay başkanın kazanımıdır.

‘GENÇLERİN OYU YEŞİL SOL’A GİTMELİDİR’

Bu seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan sevgili gençler; size büyük bir sorumluluk düşüyor. Çünkü bu iktidarı değiştirecek olan siz gençlersiniz. Özellikle ilk defa oy kullanacak olan sevgili gençler sizin oylarınız her şeyden daha kıymetlidir. Ama o oylar mutlaka ve mutlaka Yeşil Sol’a gitmelidir.

Şimdi Tayyip iktidara gelirken ne demişti biliyor musunuz sevgili halkımız? Tek servetim parmağımdaki yüzük demişti. Peki ne oldu? Yüzüklerin efendisi oldular. Cami avlusunda miting yapacak kadar yüzsüz bir iktidarla karşı karşıyayız. İşte dini camileri istismar eden bunun üzerinden oy devşirmeye kalkışan bir iktidara, Bitlis halkı 14 Mayıs tarihinde mutlaka ama mutlaka bir cevap verecek. Bundan hiçbir kuşkumuz yok.

‘BİTLİS HALKININ GEÇİM DERDİ VAR’

Birde söyledikleri bir şey daha var. Ne diyorlar hiç kimsenin patatesle soğanla derdi yok diyorlar. Bitlis’li kadınların patatesle de derdi var soğanla da derdi var. Çünkü Bitlis halkının geçim derdi var. Sarayın penceresinden o pembe tabloya baktığın zaman soğanın değerini de patatesin değerini de anlayamazsın. Evlerde tencereler soğanla patatesle kaynıyor. Senin gibi saraylarda oturmuyor insanlar. Dolayısıyla bu ülkenin bir geçim derdi var. Ama bu ülkenin bir derdi daha var. O da sizsiniz. Sizi de gönderecez.

‘KÜRT DÜŞMANLIĞI VE KÜRTLERİN GELECEĞİNİ KARARTAN BİR İTTİFAKLARI VAR’

Bunların ağzından yerli ve milli dışında herhangi bir sözün herhangi lafın çıktığını duydunuz mu? Oysa onların yerli ve milli bir ittifakları var. O da beyaz toras ittifakıdır. Beyaz Toros ittifakıyla birlikte Kürt düşmanlığı ve Kürtlerin geleceğini karartan bir ittifakları var.

‘AKIL HOCALARI TANSU ÇİLLER’DİR’

Son iki gün içerisinde yüzlerce arkadaşımızı gözaltına aldılar. Bunu yaparken seçimlerde çalışacak olan arkadaşlarımızı özellikle seçtiler. Ama onlar şunu bilmiyorlar. Biz bin gider bin geliriz. Bin gider milyonlar olarak da geri döneriz.

Aslında bu operasyonları yaparken bir akıl hocaları var. O akıl hocaları danışsalardı, Tansu Çillere danışsalardı, 90’larda yapılmış olan faili meçhullerin 90’lardaki kayıpların ardından bu parti, bu mücadele, bu gelenek gittikçe büyüdü mü? büyümedi mi? Tansu Çiller onlara anlatırdı. Akıl hocaları Tansu Çiller olduğu için ona danışmalarını tavsiye ediyoruz. Ama öyle ir zihniyete sahipler ki bu ülke sanki sadece ve sadece onların ülkesi. Türkiye haklarının geleceğine dair ne bir yatırım ne bir vaad, ne bir söz kurmuyorlar.

‘SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ’

Biz halkımıza söz veriyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi, bu ülkeye barışı, bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getirecez. AKP hükümetinin MHP ittifakıyla birlikte bu ülkeye yaşatmış olduğu zulmün de, zorun da hukuksuzlukların da bütün bunların hesabını 14 Mayıs tarihinde sandıklarda mutlaka ama mutlaka soracağız.”(HABER MERKEZİ)