Polis saldırısına tepki: Ne direniş kırılacak ne nöbetimiz bitirilecek

Polis saldırısına tepki: Ne direniş kırılacak ne nöbetimiz bitirilecek
Yayınlama: 20.12.2023

Mersin’den Adana’ya giderek Adalet Nöbeti’ni ziyaret etmek isterken uğradıkları polis saldırısına karşı açıklama yapan Çukurova TUAY-DER, tutsakların talepleri karşılanana kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirtti.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (Çukurova TUAY-DER), “PKK Lideri Abdullah Öcalan’a özgülük ve Kürt sorununa çözüm” şiarı kapsamında Adana’da ATUHAY-DER binasında süren Adalet Nöbeti eyleminde bulunanları ziyaret etmek isterken maruz kaldıkları polis saldırısına dair dernek binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Barış Anneleri, TUAY-DER ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin il ve ilçe yöneticileri katıldı.

 ‘NE DİRENİŞİMİZ KIRILACAK NE NÖBETİMİZ BİTECEK’

Açıklamada konuşan Çukurova TUAY-DER Eş Başkanı Ergin Altuntaş, ziyaret esnasında Barış Anneleri Meclisi Üyesi Meryem Erbey’in üzerindeki yeleğin bahane edilerek kendilerine karşı saldırı yapıldığını belirtti. Saldırıda polislerin, Barış Anneleri başta olmak üzere birçok arkadaşlarını yerlerde sürüklenerek darp edildiğini ifade eden Altuntaş, “Annelerimiz yoğun bir şekilde tartaklanmalarına rağmen, ziyaretlerinden vazgeçmemiş, ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir. Bizler buradan bir kez daha sesleniyoruz. Ne direnişimiz kırılacaktır ne de adalet nöbetlerimiz taleplerimiz yerine gelmeden bitirilecektir. Bundan kaynaklı olarak yapılabilecek her türlü girişimlere karşı demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Zindanlarda yaşanan açlık grevlerine dair Adalet Nöbetlerinin sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

‘CEZAEVLERİNDEN CENAZELER ÇIKSIN İSTEMİYORUZ’

Ardından söz alan DEM Parti Mersin İl Örgütü Eş Başkanı Bedriye Kuş, nöbet yerine varır varmaz polis ablukasıyla karşılaştıklarını belirterek, yürütülen zulüm politikasına boyun eğmeyeceklerini aktardı. “Cezaevlerinde süren tecrit son bulmaya kadar bu eylemlere ve etkinliklere devam edeceğiz” diyen Kuş, tek amaçlarının cezaevlerinde ölümlerin yaşanmaması olduğunu kaydetti. Kuş, son olarak tecridin son bulmasını istedi.

‘DİRENMEYE MECBURUZ’

Ardından söz alan Barış Anneleri Meclisi üyesi Meryem Eren, cezaevindeki çocuklarının tek suçunun Kürt olmak olduğunu söyleyerek, şunları belirtti: “Yeter bu haksızlık, bu işkence. Biz çocuklarımız bırakılmadığı sürece direnmeye mecburuz. Her çocuğumuz kaç kilometre uzağa sürüldü. Çocuklarımız göremiyoruz. Bir ekmek 10 lira oldu. İnsanım, demokratım, sosyalistim diyenler bize omuz vererek bu zulme karşı çıksın. Yeter, yeter, yeter!”