Polisler ‘Hain yakalandı’ notuyla servis etmişti, o genç evden dışarı çıkamıyor

Polisler ‘Hain yakalandı’ notuyla servis etmişti, o genç evden dışarı çıkamıyor
Yayınlama: 12.06.2020

Bağlar’da polis Atakan Arslan’ın öldürülmesinden sorumlu tutulan ve polislerce fotoğrafı sosyal medyada “hain yakalandı” notuyla servis edilen Mazlum Pamukçu, evinden dışarı çıkamıyor. 
 
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 30 Mayıs günü polis memuru Atakan Arslan’ın öldürülmesinin ardından ilçede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Operasyonla polis memurunun ölümünden sorumlu tutulan bir kişinin fotoğrafı, sosyal medya platformlarında ağır hakaret ve küfürler eşliğinde “hain yakalandı” notuyla dolaşıma sokuldu. Bu fotoğraf olaydan 15 dakika sonra Körhat Mahallesi’nde polislerce alıkonulan ve fotoğrafı çekildikten sonra serbest bırakılan Mazlum Pamukçu’ya (17) ait. Pamukçu, polisin fotoğrafını çekip sosyal medyada yayınlanmasıyla linç edildiğini ve evinden dışarı çıkamadığını söyledi. 
 
‘DARP ETTİLER’
 
30 Mayıs günü akşam saatlerine doğru sigara almak için sokağa indiğini, Range Rover marka tipli 4 aracın kendisini durduğunu belirten Pamukçu, bir duvarın altına sokularak polis memurlarınca fotoğrafının çekildiğini ve serbest bırakıldığını kaydetti. Pamukçu, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“O gün arkadaşımla beraber sigara almak için caddeye gittik. Birden 4 tane Range Rover tipi araçla beni durdurdular. Sonra bir polis beni duvarın altına sokarak fotoğrafımı çekti. Ardından beni serbest bıraktılar. Mahallede arkadaşlarımla oturduk. 10-15 dakika sonra etrafımı polisler sardı. Beni tekrar aldılar. Arabaya içine koyup Batıkent Köprüsü’nün altına götürdüler. Ardından polisler çekilen fotoğrafıma bakıp ‘demek polis öldürürsün ha’  diyerek darp ettiler. Bir süre darp ettikten sonra Ofisteki karakola götürüldüm. Hırsızlık suçlamasıyla aldıklarını düşünüyordum. O cümleyi kurduktan sonra jetonum düştü. Gece saat 02.00’a kadar karakolda tutuldum. Ardından serbest bıraktılar” dedi.
 
‘DIŞARIYA ÇIKAMIYORUM’
 
Serbest kaldıktan sonra babasıyla beraber karakoldan ayrıldığını aktaran Pamukçu, polisler tarafından çekilen fotoğraflarının sosyal medya platformlarında dolaşıma sokulmasının ardından günlerce linçe maruz kaldığını, dışarıya çıkmaktan çekindiğini dile getirdi. Pamukçu, “Facebook, twitter vb. tüm sosyal medya hesaplarından fotoğrafımı paylaşıp ‘hain yakalandı’ diye binlerce paylaşım yapılmış. Kendi instagram hesabımdan ben öldürmedim diye savunma yaptım. Bazıları özür diledi. Bazıları sensin diye ağza alınmayacak küfürler etti. Ne kadar ben değilim desem de fotoğrafım dolaşıma sokulmaya devam etti. Range Rover tipi araçtan inen uzun saçlı bir polis fotoğrafımı çekmişti. Fotoğraf dolaşıma sokulduktan sonra psikolojim bozuldu. 3 gün boyunca yatamadım. Hakkımda aşırı küfürler ve ırkçı ifadeler kullanıldı. Ben çalışmak için batıya giden bir işçiyim. Irkçılar orada çok fazla. Kürtleri sevmeyen insanlar. Biri beni görürse kafama bile sıkıp kim vurduya gidebilirim.  Bu olay başıma geldiğinden beri korkudan dışarıya çıkamıyorum. Linç edildim.  Annem ‘seni öldürürler’ diye dışarıya çıkmama izin vermiyor. Beni linç etmeyi bıraksınlar. Fotoğraflarım halen dolaşıyor” ifadelerini kullandı.
 
Pamukçu, fotoğrafını çekip dolaşıma sokan polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.
 
OLAYLA İLGİLİ 2 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
 
Bağlar ilçesinde polis Atakan Arslan’ın öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan ve işkenceye maruz kalan M.E.C. ile F.A, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek” suçlamasıyla tutuklanmış, 3 kişi de adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmıştı. (Mezopotamya Ajansı)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.