RTÜK’ün ‘Selahattin Demirtaş’ cezasına mahkemeden yürütmeyi durdurma

RTÜK’ün ‘Selahattin Demirtaş’ cezasına mahkemeden yürütmeyi durdurma
Yayınlama: 14.04.2023

RTÜK’ün Halk TV’ye eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Dad’ kitabının gösterilmesi gerekçesiyle verdiği ceza hakkında mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Dad kitabının gösterilmesini gerekçe göstererek Halk TV’ye verdiği cezaya mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı geldi.

RTÜK, 6,5 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın Dad isimli kitabının Halk TV’de Serhan Asker’in programında gösterilmesinin ardından kanala ceza vermişti.

‘BAZI KİTAPLAR VARDIR Kİ BOMBADAN DAHA TESİRLİ…’

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Demirtaş’ın kitabı gerekçe gösterilerek verilen cezaya dair, “RTÜK, Selahattin Demirtaş’ın öykü kitabı Dad’ın tanıtıldığı Halk TV’ye suçluyu övmekten yüzde 5 para 5 kez de program durdurma cezası verdi. ‘Bazı kitaplar vardır ki bombadan daha tesirli’ olmaya devam ediyor! Kitaptan korkanlar ülkesi. Terör örgütüne üyelik noldu?” ifadelerini kullanmıştı.

‘DUR DEDİLER, ŞİMDİLİK’

Serhan Asker ise ‘Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi’ programında, Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı yeni kararı duyurdu. Asker, “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. O karar mahkemede tartışılacak” dedi.

Halk TV’nin deprem bölgesindeki yayınlarının iktidarı kızdırdığı yorumu da yapan Asker, “Biz bir algı yapmaya gitmiyoruz. Halk bunları anlattığı için, bize beş yayın durdurma ve para cezası verdiler. Ama Ankara’da hakimler var; ‘dur’ dediler şimdilik” ifadelerini kullandı.