Salih Müslim: Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır

Salih Müslim: Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır
Yayınlama: 14.06.2020

PYD Eşbaşkanlık Konsey Üyesi Salih Müslim, Hesekê’de katıldığı halk toplantısında Kürt Ulusal Birliği önemine vurgu yaparak, “Kürtlere karşı böl-parçala-yönet politikası halen sürdürülüyor. Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Hesekê kentinde katıldığı halk toplantısında konuşan Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eşbaşkanlık Konsey Üyesi Salih Müslim, bölgedeki yaşanan siyasi gelişmelere ve Kürt Ulusal Birliği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bölge halklarının iradesine yönelik saldırıların uluslararası planlar ve komplolarla devam ettiğini vurgulayan Müslim, başta Türkiye olmak üzere, çete gruplarına destek veren ülkelerin, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının ağır bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları ortadan kaldırma hedefinde olduğunu hatırlattı. Suriye’ye yönelik dış müdahalelerin Suriye halklarının çıkarına olmadığını belirten Müslim, bu saldırıların amacının Demokratik Ulus projesini yok etmek olduğunu ifade etti. Müslim, “Hegemon devletler kendi çıkarları için çalışıyor. Ülkelerin bölünmesi, halkların göç etmesi ve katli onların umurunda değil. Umurlarında olmadığı için de çıkarlarını korumak getirmek için en kirli yöntemleri kullanıyorlar. Suriye şimdi yaşananlar bunun göstergesidir.”

BÖL, PARÇALA, YÖNET

Salih Müslim konuşmasının devamında Kürtlerin bölgede büyük bir güç olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Kürtlere karşı böl-parçala-yönet politikası halen sürdürülüyor. Bölgesel ve uluslararası güçler, artık Kürtlerin varlığını inkâr edemiyor. Fakat hâlâ Kürtlerin anayasal haklarını tanımıyorlar. Kürtleri bölgedeki çıkarları doğrultusunda kullanmak için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Müslim, Kürt siyasi güçlerine çağrıda bulunarak, “Kürtlerin birliği bölge halklarının da çıkarınadır. Birliğimiz, bölgedeki tüm sorunların çözülmesi için yegâne yoldur” diye konuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.