Sanatçı Ferhat Tunç ve Pınar Aydınlar ve yazar Gökhan Yavuzel kendilerine yönelik tehditlerin devam ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde tehditlerden kaynaklı bir bildiri sunan yazar ve sanatçılar tehditlerin devam ettiğini,” Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar yumağında bunları dillendirmek ya da gündeme getirmekten de hoşnut değiliz” şeklinde dile getirdi.

Birinci bildirinin yayınlanması saldırıların önünü kesmezken, bir sosyal medya hesabından atılan mesajda, ” Üçünüzün ismi faiili meçhul diye manşetlere taşınacak” tehdidi geldi ve bu yapılan tehditlerden sadece biri.

TEHDİTLER BAŞKA SANATÇI VE AYDINLARA DA YÖNELİYOR

Tehditlerin devam etmesinden dolayı yayınlanan ikinci bildiri de, “Ancak, bizim kaygımız can korkusu telaşından değil; bu tip saldırıların giderek artmasının toplumu kutuplaştırmaya, hakkımızda meydana gelebilecek yanlış algıların doğmasına ve en önemlisi ise, benzer ölüm tehditlerinin diğer sanatçı, yazar ve aydın dostlarımıza karşı yapılmasına sebebiyet verebileceğidir, ki bir çok yazar ve sanatçı dostlarımız da benzer olaylara maruz kaldığını bildirmeye başlamıştır” denildi.

Amaçlarını, “Çeşitli grup ve kişilerle hakkımızda başlatılmış olan karalamaları boşa çıkarma, toplum nezdinde hiçbir yararı olmayan faşizan tehditleri bitirme ve bize karşı gelişebilecek olası saldırıları toplumun gözünde meşru hale getirmeye çalışanlara karşı tavrımızı ifade etmektir” şeklinde açıklayan üç isim, “Düşümüz ve mücadelemiz; sanatla pekişmiş, kültürle donatılmış bir Dünya’nın, nefret dili yerine barışı ve sevgiyi esas alan bir toplum yaratabilmesi adınadır” dedi