Sason’daki kazaya ilişkin minibüs şoförü tutuklandı

Sason’daki kazaya ilişkin minibüs şoförü tutuklandı
Yayınlama: 11.03.2021

Sason ilçesinde 2 öğrencinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin minibüs şoförü Eşref Yavuz tutuklandı. 

Batman’ın Sason ilçesinde öğrenciler ile tekstil işçilerinin taşındığı minibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu öğrenci Yasemin (16) ve Selim Barlık (18) kardeşlerin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı kazada sürücü Eşref Yavuz, tutuklandı.

Yavuz’un yönetimindeki minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu 300 metrelik uçurumdan yuvarlandı. Kazada, öğrenci Yasemin ve Selim Barlık kardeşler yaşamını yitirirken, 24 kişi de yaralandı. Kazanın ardından başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında sürücü Eşref Yavuz, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Sason İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusu tamamlanan Yavuz, adliyeye sevk edildi. Yavuz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan kazada yaşamını yitiren Yasemin ve Selim Barlık kardeşler dün gözyaşlarıyla toprağa verilirken, kazada yaralanan 15 kişinin ise tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Kazaya ilişkin yetkililer tarafından yapılan açıklamada ihmaller zincirinde bahsedilirken, denetimin neden yapılmadığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.