Şırnak’ta Kemal Kurkut Futbol Turnuvası başlıyor

Şırnak’ta Kemal Kurkut Futbol Turnuvası başlıyor
Yayınlama: 02.07.2022

ŞIRNAK – HDP Şırnak Gençlik Meclisi’nin düzenleyeceği 3’üncü Geleneksel Kemal Kurkut Futbol Turnuvası, çok sayıda takımın katılımıyla 16 Temmuz’da başlayacak. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Gençlik Meclisi, “Uyuşturucuya, fuhuşa ve asimilasyona karşı bağımlı olma, özgür ol” şiarıyla düzenleyeceği 3’üncü Geleneksel Kemal Kurkut Futbol Turnuvası için başvurular almaya başladı. Her yıl Temmuz’da yapılan turnuva için 5 Temmuz tarihine kadar başvurular tamamlanacak. Bu yıl 100 takımın turnuvaya katılması beklenirken, turnuvanın müsabakaları Silopi ilçesinde bulunan belediye sosyal tesislerinde oynanacak. Turnuvanın açılış maçı 16 Temmuz’da oynanacak.

‘İKTİDAR, KİRLİ POLİTİKALARIN ÜRETİCİSİDİR’

Turnuvaya ilişkin bilgi veren HDP Şırnak Gençlik Meclisi üyesi Delil Ürek, AKP-MHP iktidarının yıllardır gençler üzerinde özel politikalar devreye koyduğunu ve tek tip bir gençlik yaratmaya çalıştığını ifade etti. Mevcut iktidarın toplumun en dinamik kesimi olan gençliği düşünmeyen, sorgulamayan ve toplumsallıktan uzak bir nesil haline getirmeye çalıştığını vurgulayan Ürek, “Bunun yanı sıra bilimin, emeğin ve özgürlüğün ışığında kendileri için geleceği inşa etmesi gereken gençler, gelecek kaygısıyla çaresizliğe sürükleniyorlar. Üniversitelerden bir yığın genç işsiz olarak mezun oluyorlar. Bu iktidar, yaşananları engellemek bir yana bu kirli politikaların yaratıcısı ve koruyucusu konumundadır” dedi.

HDP Gençlik Meclisi olarak her türlü bağımlılığa ve yozlaşmaya karşı mücadelelerinin devam ettiğini kaydeden Ürek, “Hiçbir baskıya boyun eğmeden mücadeleye devam ediyoruz. Bu yılda 3. Geleneksel Kemal Kurkut Futbol Turnuvamızı büyük bir coşku ve heyecanla 16 Temmuz’da başlatacağız. Turnuvamızı genç yaşta Amed Newrozunda katledilen Kemal Kurkut anısına yapıyoruz. Bu turnuvada amacımız toplumun öncüsü olan gençlerle buluşarak, futboldan ziyade burada gençlerin birliğini, gençliğin toplumun değiştirici ve dönüştürücü gücü olduklarını onlara göstermektir” diye konuştu.

‘GENÇLER, SİSTEME ENTEGRE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR’

Özellikle bölge kentlerinde gençler üzerinde çok farklı politikaların olduğunu anlatan Ürek, “Bölgemizde özellikle gençlerin sisteme bağımlı olması için çalışmalar yürütülüyor. Gençlerin kendi fikirlerini dile getirebilecekleri bütün imkânları ellerinden alınıyor. Onları kendilerine bağımlı kılmaya ve istedikleri gibi yönlendirmeye çalışıyorlar. Herhangi bir sosyal etkinlik yapacakları alan bırakmıyorlar. Normalde kentlerde bulunan belediyeler, kentteki genç nüfus için etkinlik alanları açar fakat bölge illerimizde bütün belediyelere kayyımlar atandığı böylesi alanlar yok ediliyor. Bizler de, Silopi Belediyesi ile birlikte gençlerin nefes alabileceği bir turnuva başlattık” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL’

Geçen yıllarda yaptıkları futbol turnuvasına yüzlerce gencin katıldığına değinen Ürek, her gün binlerce yurttaşın bu gençleri izlemeye geldiğini söyledi. Cinsiyetçi küfürlerin kullanılmadığı, ırkçılığın yapılmadığı ve şiddetin olmadığı bir ortamda binlerce insanı bir araya getirdiklerini belirten Ürek, bununla hem sporun önemine dikkat çektiklerini hem de toplumsal birlikteliği sağladıklarını ifade etti. Bu yıl ki turnuvaya katılımın daha yüksek olmasını beklediklerini dile getiren Ürek, herkesi “Uyuşturucuya, fuhuşa ve asimilasyona karşı bağımlı olma, özgür ol” şiarıyla düzenleyecekleri turnuvaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.