Son 30 saatte 5 polis intihar etti

Son 30 saatte 5 polis intihar etti
Yayınlama: 06.10.2022

Polis memuru Enes Sayhan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde boş bir odada beylik silahıyla intihar etti. Emniyet-Sen Genel Başkanı 30 saatte 5 polisin intihar ettiğini duyurdu

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Enes Sayhan, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü binasındaki Personel Şube Müdürlüğü’nde beylik silahıyla intihar etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Polis Memuru E.S., il emniyet müdürlüğümüzde boş bir odada kendi silahıyla intihar etmiştir. Polis memurumuz E.S., 2021 ve 2022 yıllarında düzenli olarak psikolojik destek almış, uzman eşliğinde yapılan görüşmeler neticesinde görevine devam etmesinde sakınca bulunmadığı belirlenmiş, aynı zamanda böbrek hastası olması nedeniyle ameliyat edilmiş, bu süreçte de görevlimize İl Emniyet Müdürlüğü’müzce maddi ve manevi destekte bulunulmuş ve sürekli yanında bulunulmuştur.” ifadelerinde bulundu.

Baskı ve mobbing

Halktv.com.tr’den Hazar Dost’un haberine göre, intihar etmeden önce yazdığı notta da yaşadıklarını anlatan Sayhan, “Mobbinglerle, sürgünlerle suçsuz olmama rağmen haksız soruşturmalarla beni intihara sürüklediler. Adalete inancım kalmadı başka çıkış yolu bırakmadılar. Mesleğimi sevmekten ve çok çalışmaktan başka bir suçum yok. Delilsiz, suç isnatsız bir dosya uydurarak beni koruma büroya gönderdiler. ‘Suçsuzum’ dedim ‘İnceleyin soruşturma yapın’ dedim dinlemediler” ifadelerini kullandı.

Sayhan, yazdığı notta, “Öyle bir dönemdeyiz ki memura zulmeden takdir alıyor” derken nöbet kulübesinde yaşananlara hazmedemediği için kanser olduğunu belirtti.

Emniyet kaynakları, Sayhan’ın hakkındaki soruşturması nedeniyle 8 ay açığa alınıp ardından mesleğe geri döndüğünü belirtti.

30 saatte 5 intihar

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, ise olay sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasına tepki gösterdi.

Sezer, “Alelacele hazırlanmış, yalan yanlış kelimeler, o kadar korkakça bir açıklama ki, bir sürü kelime hataları ve ‘ne de olsa ölmüş, konuşamaz’ bir kişiye ‘deli’ yaftası… Yazıklar olsun size…” dedi.

Son iki günde 4 polisin intihar ettiğini, 1 polisin de intihar girişiminden yaralı olarak kurtulduğunu aktaran Sezer, “2022 yılında canına kıyan meslektaşlarımızı paylaşmayacağım demiştim. Birkaç canlı yayında konuştuk. Ama twit olarak atmadım. 30 saatte 5 arkadaşımız hayatından vazgeçme yolunu seçti, birisi çok şükür sağ ancak 4 meslektaşımızı kaybettik. Çok öfkeliyim…” ifadelerini kullandı.