Songül Korkmaz’dan para cezalarına tepki

Songül Korkmaz’dan para cezalarına tepki
Yayınlama: 06.10.2021

Görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, 2016’dan beri uygulanan idari para cezalarına tepki gösterdi.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz’a  40 adet cezasıyla birlikte 11 bin Lira para cezası kesilen Korkmaz ajansımıza konuştu. Korkmaz ‘’para cezaları, soruşturmalar, gözaltılar ve tutuklamalar oluyor ama bunlar karşısında yılmayacağız demokratik siyaset yürütmeye devam edeceğiz. Bu baskılarla ve sindirme politikaları karşısında asla geri adım atmayacağız, mücadelemizi her alanda büyüterek yürütmeye devam edeceğiz’’ dedi.

PARA CEZALARIYLA BİZLERİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Korkmaz, ‘’Bildiğiniz gibi Batman’da 2016 yılından beri uygulanan bir politika var ve bununla birlikte kesilen para cezaları var, Kesilen para cezalarıyla aslında toplumu sindirmeye, baskı altına almaya dönük bir politika yürümeye çalıştıklarını görüyoruz. Bizler seçilmiş siyasetçiler olarak halka öncülük etmemizi, halkımızla birlikte, yan yana olmamıza engel olmak için bizlere baskı uygulayarak, gözaltına alarak, para cezalara keserek engellemek istiyorlar. Bu baskı politikaları aslında sadece bize değil toplumun tamamını baskı altına alıyorlar’’

HDP FİKRİYATINI HAYATA GEÇİRİYORUZ

Topluma öncülük eden herkese ve özellikle kadın kimliğine karşı bir tutum sergiliyorlar, benimle birlikte diğer kadın arkadaşlarımıza da para cezaları kesiliyor. Batman’da en çok para cezası kesilen kişi benim ve bu da şunu gösteriyor ki biz sahada aktif olarak halkımızla birlikte olduğumuzun bir kanıtıdır.  Bizlere bu denli saldırmalarının sebebi aslında HDP fikriyatını hayata geçirmemizden korkmalarıdır ve bunun için saldırıyorlar. Biz HDP’nin yöneticileri, çalışanları, üyeleri olarak bizim sorumluluğumuz, görevimiz halkla beraber olmak, bütünleşmek ve HDP fikriyatını hayata geçirmektir. Bu saldırılar kadın kimliğine kadın bilincine ve bununla beraber tüm toplum tarafından kabul görülen eş başkanlık sistemine yöneliktir.

DEMOKRATİK TEPKİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Korkmaz şöyle devam etti ‘’Bugün baktığımızda hemen, hemen Türkiye’nin tamamında HDP fikriyatı kabul görülmektedir. Bu ülkede demokratik siyaset HDP ile mümkündür, bunu tüm toplumda görüyor. Bu saldırılar HDP’nin demokratik siyaset çabasınadır. Çünkü HDP toplumla beraber hareket eden toplumun tüm düşüncelerine önem veren bir partidir.  Bizde bu partinin bir seçilmişi, bir üyesi olarak demokratik tüm eylem ve etkinliklere katılarak demokratik tepkimizi ortaya koyma hakkına sahibiz. Ama demokrasiye rağmen bu para cezalarıyla yüz yüze kalıyoruz. Bu para cezaları HDP’nin tüm çalışanlarına kesiliyor. Bütün bu baskılara rağmen biz halkımızla birlikte olamaya, alanlarda var olmaya devam edeceğiz’’

YASAKLAR SADECE BİZİM İÇİN VAR

‘’Batman’da uzun bir süredir eylem ve etkinlikler izne bağlanıyor ya da yasaklanıyor ama bunlar genelde sadece bizim için geçerli, Pandemi ile ilgili aldığım iki para cezası var bunlar sosyal mesafe kuralı ve maske ile ilgili ama ben en başta kendi sağlığım ve toplum sağlığı için son derece dikkatli davranıyorum. Partimizinde hijyen kuralları ve aşıya ilişkin çağrıları var, halkımızın sağlığının her şeyden önce geldiğini Eş Genel Başkanlarımızda belirtmişti ama pandemi bahane edilerek bir çok arkadaşımıza haksız para cezaları kesildi ve kesilmeye devam ediliyor. Pandemiyi fırsata çevirme durumları var’’

40 ADET CEZA KESİLDİ

‘’2016 ile 2021 yılları arasında bana yazılan yaklaşık 40 adet para cezası var. Bana kesilen para cezalarının iki tanesi pandemi ile ilgili geriye kalanların tamamı katıldığım basın açıklamaları ile eylem ve etkinlikler ile ilgilidir. Bana kesilen para cezalarının toplamı yaklaşık olarak 11 bin Lira civarıdır. Kesilen 40 civarında para cezasının 13 tanesini ödedim diğerleri içinde itiraz süresi devam ediyor, itirazlarımın 3’ü kabul edildi.

Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti Anayasanın 26 maddesi Herkes düşünce ve kanaatlerini söz yazı resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir bizde hükümete eleştirilerimizi demokratik bir biçimde ifade ittiğimiz için bu cezalarla yüz yüze kaldık’’ dedi. (İdris Yayla)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.