Süleyman Soylu’ya Esma Kılıçaslan sorusu

Süleyman Soylu’ya Esma Kılıçaslan sorusu
Yayınlama: 12.04.2020

Dersim’de Munzur Nehri üzerinde ki Uzunçayır Barajı’nda cansız bedenine ulaşılan Esma Kılıçaslan ile ilgili HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplandırması için soru önergesi verdi. Önlü, “Esma Kılıçarslan’ın ölümüne dair bakanlık olarak bir soruşturma yürütüyor musunuz? Yürütüyorsanız bu soruşturma ne aşamadadır” diye sordu.

Esma Kılıçaslan 7 Mart’ta, Gülistan Doku ve kurtarma görevlisi Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’i arama çalışmaları sırasında tesedüfen bulunmuştu. 11 Mart’ta Hozat ilçesindeki evinden il merkezine yola çıkan Kılıçaslan’dan haber alınamaması üzerine ailesi 21 Mart’ta kayıp başvurusu yapmıştı.

HDP Milletvekili Önlü, kameralarla dolu kentte Kılıçaslan’ın görüntülerinin olmadığna vurgu yaptı, arama çalışmaları ciddiyetle yürütüldü mü diye sordu.

Önlü, “Ailesinin kayıp başvurusu yapmasından, cansız bedenine ulaşıldığı güne kadar aradan geçen zamanda arama çalışmalarının ciddiyetle yürütülmediği ve önemsenmediği yönünde iddialar bulunmaktadır. 99 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun arama çalışmalarında olduğu gibi Esma Kılıçarslan’ın kaybolması sonrasında yürütülen arama çalışmalarının nitelikli ve etkin bir şekilde yürütülmediği ortaya çıkmaktadır” dedi.

Gülistan Doku ve Yılmaz Güneş’i arama çalışmaları olmasaydı Kılıçaslan’ın bulunamayacağını ifade eden HDP Milletvekili, “Dersim gibi kalekolarla, karakollarla, çevirme noktalarıyla, 24 saat kameralarla izlenen bir kentte kadınlar kayboluyor.” ifadesinde bulundu.

BAKANLIK SORUŞTURMA YÜRÜTÜYOR MU?

Alican Önlü’nün yazılı soru önergesinde ki sorular ise şu şekilde:

Esma Kılıçarslan’ın ölümüne dair bakanlık olarak bir soruşturma yürütüyor musunuz? Yürütüyorsanız bu soruşturma ne aşamadadır?

Esma Kılıçarslan’ın kayıp olduğuna dair ilk başvuru hangi tarihte ve kim tarafından yapılmıştır? 

ARAMAYA NE ZAMAN BAŞLANILDI?

Kayıp başvurusu sonrasında Esma Kılıçarslan’ı arama çalışmaları ilk olarak ne zaman başlamıştır? Bu arama çalışmalarına hangi ekipler katılmıştır? 

Esma Kılıçarslan’ı arama çalışmaları en son hangi tarihe kadar devam etmiştir? Ve hangi alanlarda arama yapılmıştır? 

Esma Kılıçarslan’ı arama çalışmaları sırasında ailesine bilgi verilmiş midir? Arama çalışmaları sırasında hangi olasılıklar üzerinde bulunulmuştur? 

OTOPSİ YAPILDI MI?

Esma Kılıçarslan’ın en son nerede ve ne zaman görüldüğü bilgisine sahip misiniz? Buna dair herhangi bir kamera kaydı ya da telefon kaydı bulunmakta mıdır? 

Esma Kılıçarslan’ın cenazesinin detaylı otopsisi yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu otopsinin detaylarını kamuoyuyla paylaşacak mısınız? 

Son olarak 99 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku nerededir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.