Süleymaniye’de gözaltı sayısı 55’e yükseldi

Süleymaniye’de gözaltı sayısı 55’e yükseldi
Yayınlama: 27.04.2021

Süleymaniye’de TSK operasyonunu protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüşe yönelik müdahalede en az 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ANF muhabiri Rêbaz Hesen’den de üç gündür haber alınamıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Federe Kürdistan Bölgesi sınırında bulunan Metîna, Avaşîn ve Zap bölgelerine 23 Nisan’da başlattığı operasyon, 25 Nisan’da Süleymaniye’de kitlesel yürüyüşle protesto edildi. Süleymaniye Asayişi’nin yürüyüşe müdahalesinde aralarında gazeteci Rêbaz Hesen’in de olduğu en az 55 kişi gözaltına alındı.

Rojnews’te yer alan habere göre, Tevgera Azadî’nin paylaştığı verilerde 25 Nisan’dan bu yana en az 55 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Müdahale ve gözaltılara ilişkin açıklama yapan Tevgera Azadî Yürütme Kurulu üyesi Neriman Ehmed, “Ahlaki bir tutum çerçevesinde Türk Devletinin saldırılarını protesto etmek için yaptığımız çağrıya birçok kişi kulak verdi ve toplandı. Ama dikkat çekici olan ise açıklamanın yapılacağı alanın etrafının Süleymaniye Asayişi tarafından sarılmasıydı. Kimse böyle bir durumu beklemiyordu. Asayiş yetkilileriyle, sergiledikleri tavır hakkında konuştuğumuzda ise eyleme katılan herkesin gözaltına alınmasına dair talimat aldıklarını söylediler” dedi.

‘SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

Ehmed, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyerek, operasyonlara karşı sokaklarda olacaklarını söyledi.

GAZETECİ HESEN’DEN HABER ALINAMIYOR

Öte yandan protesto yürüyüşünde haber takibi yaparken gözaltına alınan Fırat Haber Ajansı (ANF) muhabiri Rêbaz Hesen’den üç gündür haber alınamıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.