Sürücüyü öldürüp kadını kaçıran kişi IŞİD’li çıktı

Sürücüyü öldürüp kadını kaçıran kişi IŞİD’li çıktı
Yayınlama: 02.11.2022

İstanbul Şişli’de önceki gece işlenen cinayetin sırrı çözüldü. IŞİD’in finansörü olan Emrullah Kaya, eşiyle aşk yaşadığını iddia ettiği başka bir örgüt mensubunu öldürdü.

Şişli Gülbahar Mahallesi Galata Deresi caddesinde önceki gece 22.00 sıralarında, otomobilinin önü başka bir araç tarafından kesilen Muhammet Tek silahla vurularak öldürüldü. Tek’in otomobilinde bulunan bir kadın ise kaçırıldı. Olay sonrası harekete geçen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, öldürülen Muhammet Tek’in evli bir demir ustası, kaçırılan kadının ise eşini terk edip evinden kaçan 20 yaşındaki Berivan Kaya olduğunu tespit etti.

Milliyet’ten Ferit Zengin’in haberine göre; polis, cinayeti işleyen ve Berivan Kaya’yı kaçıran kişinin kocası Emrullah Kaya (26) olduğunu ancak Berivan Kaya’nın resmi nikahtan bir süre sonra kayıplara karıştığını tespit etti. Eşinin, arkadaşı ve aile dostu Muhammet Tek’in yanında olduğunu öğrenen Kaya’nın, bir süre takip ettikten sonra önceki gece aynı araç içerisinde oldukları anda önlerini kesip olayı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Cinayet sonrası Sultanbeyli’de bir evde saklandığı tespit edilen Emrullah Kaya, eşi Berivan Kaya’yı öldürmesine dakikalar kala polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanıp, gözaltına alındı. Genç kadının kurtarıldığı operasyon sonrası Kaya’nın üç akrabasının daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan Muhammet Tek’in 2017 ve 2019 yıllarında IŞİD’in İstanbul yapılanmasına yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda örgüt üyeliği ve yardım yataklıktan gözaltına alındığı, arkadaşı olan katil zanlısı Emrullah Kaya’nın ise yine IŞİD finansörlüğünden hakkında arama kararı bulunduğu tespit edildi.