Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan, polisin, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasını savunarak, “Adam az bile yapmış” dedi. Özcan ayrıca hedef gösterdiği Encü’ye yönelik küfürlü paylaşımda bulundu.

Göçmenlere yönelik ırkçı açıklamaları ve uygulamaları nedeniyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’yü hedef aldı. İstanbul’da hasta ve infazı yakılan tutukluların ailelerinin düzenlediği ‘Adalet Nöbeti’ eylemi sırasında sivil bir polisin Encü’ye tokat atmasını savunan Özcan, devamında ise küfürlü bir paylaşımda bulundu.

Özcan, Twitter hesabından HDP’yi etiketleyerek, şu paylaşımı yaptı: “Şimdi Fox haberi izliyorum.Bir komiser HDP il Başkanı na tokat atmış.Adam az bile yapmış.Polisi itmek nedir? HDP İl Başkanı olman sana ayrıcalık mı sağlıyor…Terörü lanetlemediğiniz her gün benim size hep bir sözüm olacak.PKK nın sözcüleri, bu arada kına geldi mi?”

tanj.jpg
Özcan gelen tepkiler üzerine devamındaki paylaşımında ise Encü’ye yönelik küfürlü ifade kullandı: “Kardeşim; Halep oradaysa arşın burada. Kimsenin polisimizi aşağılamaya çalışmasına izin vermeyiz. Tokadı yiyen o gavat HDP İl başkanı savundukları o terörist örgütün kaç askeri ve polisi hain tuzakla şehit düşürdüğünü hiç düşündü mü? Türk Polisi Türk Milletinin polisidir.”

ENCÜ’DEN YANIT

Özcan’ın hedef gösteren, küfürlü paylaşımına tepki gösteren Ferhat Encü ise şu açıklamayı yaptı: “Ergenekon terör örgütünün artığı, ulusalcı faşist sadece gönlün körelmemiş, gözlerinde körmüş.”