Tek kişilik hücrede tutulan tutuklunun ihtiyaçları karşılanmıyor

Tek kişilik hücrede tutulan tutuklunun ihtiyaçları karşılanmıyor
Yayınlama: 17.02.2023

ŞIRNAK – Siverek’ten Sincan Cezaevi’ne sevk edilen ve tek kişilik hücrede tutulan Serhat Arsu’nun ihtiyaçlarının karşılanmadığı belirtildi.

Türkiye ve bölge cezaevlerinde hak ihlalleri artarken, bir süre önce Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Serhat Arsu, Ankara Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne sürgün edildi. Ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde, kantinden dahi ihtiyaçlarının giderilmediğini ve bir aydır kendisine gönderilen eşyaların da verilmediğini aktardı. 

BANYO YAPMASINA BİLE İZİN YOK

Arsu’nun kardeşi Hazal Arsu, ağabeyine gönderdikleri eşyaların bir aydır kendisine teslim edilmediğini ifade ederek, “Abim 12 yıldır cezaevinde ve 5 yıldır tek kişilik hücrede tutuluyor. 13 Ocak tarihinde Siverek T Tipi Kapalı Cezaevinden, Ankara Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevine sürgün edildi. Siverek’te kaldığı tek kişilik hücrede kaldığı zaman gönderdiğimiz eşyalar var. Siverek cezaevini arayıp kargo ücreti vermemize rağmen eşyaları şu anda kendisine gönderilmiyor. Ne zaman arasak ‘tamam’ deyip başlarından salıyorlar. Cezaevi gardiyanı bize, ‘göndermiyorum, ne zaman istersem o zaman gönderirim, gelin kendiniz gönderin’ dedi bize. Kantinden herhangi bir ihtiyacının karşılamasına izin vermedikleri için bazı ihtiyaçları gönderdik ancak bir aydır teslim edilmedi. Bu sorunun giderilmesini istiyoruz. Ağabey kantinden ihtiyaçlarını almasına dahi izin verilmediğini, diş macunu alamadıklarını, banyo bile yapmaya izin verilmediğini bu yüzden yemek dahi yemekte zorlandığını aktardı.  Bizde bunun için ihtiyacı olacak eşyaları gönderdik ancak halen kendisine teslim edilmedi” dedi. 

Arsu, cezaevlerindeki sorunların çözülmesini isteyerek, hak savunuculara tutukluların haklarına sahip çıkma çağrısı yaptı.