Testi pozitif çıkan öğretmenler okulda

Testi pozitif çıkan öğretmenler okulda
Yayınlama: 13.11.2020

Eğitim Sen Ankara 1 No’lu Şubesi Başkanı Sacit Ünalmış, yüz yüze eğitime geçilen okullarda fiziksel mesafenin unutulduğunu, maskelerin çıkartıldığını, testi pozitif çıkan öğretmenlerin okullarda çalışmaya devam ettiğini ve hiçbir önlem alınmadığını söyledi.

Salgının gölgesinde yüz yüze eğitime geçildi ancak okullardaki sorunlar devam ediyor. Okullardaki eksikliklerin giderilmediğini belirten Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 1 No’lu Şubesi Başkanı Sacit Ünalmış, kentte bulunan 46 okuldan gelen vaka bilgilerini aktararak, vakalar artmadan okullardaki sorunların çözülmesini istedi.

3 AYDA 50 KİŞİ YAKALANDI

Mamak, Altındağ, Elmadağ, Kalecik, Akyurt, Çubuk mevkiindeki okullarda Kovid-19 İzleme Komisyonu oluşturduklarını söyleyen Ünalmış, sürekli net bilgi gelmediğini ve verilerin daha fazla olduğunu kaydetti. Ünalmış, sendikalı üyelerinin aktardığı bilgilerden topladıkları verilere göre; Ağustos ayından Kasım ayına kadar Kovid-19’dan kaynaklı 48 eğitim çalışanı öğretmen, müdür, müdür yardımcısı, bir güvenlik görevlisi, bir hizmetli olmak üzere toplam 50 kişinin yakalandığını ve bir kişinin de yaşamını yitirdiğini açıkladı. Son haftalarda vaka sayısının arttığını dile getiren Ünalmış, 8 öğretmenin daha testinin pozitif çıktığını, öğrenci sayılarında da ciddi bir artış gözlemlediklerini ve bazı sınıfların kapatıldığını aktardı.

TEST SONUCUNU OKULDA BEKLİYORLAR

Ünalmış, bazı okullardaki durumları şu şekilde aktardı: “Misket İlkokulunda çocuklara test yapılmadığı ve bu yüzden de pozitif olarak kayıtlara geçilmediği bilgisi geldi. Kayıtlara geçmediği için sınıflarda karantina da uygulanmıyor fakat aynı sınıfta iki tane temaslı var. Yine Çağdaş Özel Eğitim Uygulama Okulunda iki ücretli öğretmenin pozitif olduğu bilgisi ulaştı. Ateşli gelen öğrenciler olmasına rağmen test ya da sağlık kurumuna götürme durumu olmadığı için, okul hemşiresi velileri arayıp çocukları almasını söylüyor. Özel öğretimlerde de maske zorunluluğu yok. Maske takmayan çocuklar okula geliyor. Ailede bir pozitif vaka olursa arkadaşlarına, öğretmene bulaştırmayacak mı? Böyle akla mantığa uymayan uygulamalar karşımıza çıkıyor. Yeni Mutlu İlkokulunda da bir öğretmen Kovid-19 testi pozitif çıkana ve durumu ağırlaşana kadar okulda çalışmaya devam etmiş. Temaslı ve pozitif çıkan öğretmenlerimiz okula çağırılmaya devam ediyor.”

FİZİKSEL MESAFE UNUTULUYOR

Okullarda hijyen ortamının uygun olmadığını belirten Ünalmış, “Çalışanlar eksik, temizlik yapacak görevli yok, hijyen malzemesi yok. Tuvaletler bakımsız ve okullarımız çok kalabalık. Her ne kadar sınıflarda seyreltilmeye gidilse de sınıf sayıları zaten 40-50 kişilik bunları ikiye bölsen bile fiziksel mesafeyi uygulayacak alan oluşmuyor. Okullarda gördüğümüz kadarıyla çocuklar oyun oynarken fiziksel mesafeyi unutuyorlar, hatta maskelerini çıkartıyorlar, lise öğrencileri de aynı şekilde. Özellikle ilkokullarda desenli maskelerde çocuklar birbirinin maskesini takmak istiyor ve maske değişimi yapıyor. Bu doğrudan doğruya Kovid-19 salgınına davetiye çıkarmakta ve bunların önlemi de alınmamakta” diye konuştu.

VAKALAR ARTIYOR

Okullarda gerekli önlemler alınmadan yüz yüze eğitime geçilmesinin salgına davetiye çıkardığını söyleyen Ünalmış, “Bakanlığa bu sorunları ilettik fakat bakanlık kendi bildiğini yapmakta. Eğitim kurumlarını açmak için mutlaka hijyenik ortamın sağlanması, okullardaki eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Fakat sağlanmadığı için vakalar artıyor ve daha da artacak. Taleplerimiz dikkate alınsın. Bakanlık karar alırken, eğitim sendikalarına danışmalı, veli dernekleriyle görüşmeli, bilimsel verilerinden yararlanmalı. Tabi bu olmadığı sürece olumsuz sonuçları her zaman yaşayacağız. Belki ilerde okullar yine tatil olabilir” dedi. (MA)

Autocad Satın Al

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.