TİP listelerindeki ‘ünlü’ isimler nerelerden aday gösterildi?

TİP listelerindeki ‘ünlü’ isimler nerelerden aday gösterildi?
Yayınlama: 09.04.2023

Türkiye İşçi Partisi’nin milletvekili listelerinde, kamuoyunun yakından tanıdığı bir dizi isim yer aldı. İşte o isimler ve siyasete girme kararı hakkındaki açıklamaları…

 Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden Türkiye İşçi Partisi (TİP), 49 ilde milletvekili adayı gösterdi. TİP listelerinde, aday adaylıkları üzerine kamuoyunda konuşulan bazı ünlü isimlerin yerleri de belli oldu…

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, Muğla’da 1’inci sıradan aday gösterildi.

Aslantuğ, adaylığı ile ilgili “Giden çocukların burada tutunmak için çok çaba sarf ettiğini biliyoruz. Türkiye artık bambaşka bir sınavdan geçiyor, beni de siyasetin içine çeken bu sorumluluktur” demişti.

Çorlu’da 2018’de meydana gelen tren katliamında ölen Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, İstanbul 2. Bölge 2’nci sıradan aday gösterildi. Öz, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın adaylığını açıkladığı mesajına “Bu mücadele, sizlerin dayanışmasıyla daha da güçlenecek. Helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız! Tüm hak arayan aileler için ‘Hoşbuldum'” yanıtını vermişti.

Gazeteci yazar Umur Talu, İstanbul 3. Bölge’de üçüncü sıradan aday gösterildi.

Talu, T24’te kaleme aldığı son yazısında “Çok yazı, çok acı yazdım. Şimdi, o yazdıklarım için gerçekten ne yapabilirim, bunun peşindeyim. Epeydir sesleri, nefesleri, öfkeleri, umutlarıyla epeyce yol almış TİP kadrolarıyla. Kimliğim elbette yine “gazeteci.” Hayalim ise, hep acılarını yazdığım milyonlarca insana hayatın gülümseyebilmesi!” ifadelerini kullanmıştı.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Ankara 2. Bölge’de, birinci sıradan aday gösterildi.

Aybaş, TİP’ten Ankara’da aday adayı olmasını şu sözlerle anlatmıştı:

“İçtiğimiz içkiden, gittiğimiz ibadethaneye, ettiğimiz duadan, yediğimiz lokmaya her şeye karışan, seni beni öteki yapıp, emeğimizi sömüren bu sistemin bitmesi için mücadele edeceğim. Yapılanların hesabını sormak, çocuklarımıza daha iyi yarınlar bırakmak için bunu yapacağım. Ben bu şehirde büyüdüm. Bu ülkenin ekmeğini yedim. Bu toprakların halkına hizmet edebilmek için bunu yapacağım. Ben sizin adınıza o meclise girip, hepsine yirmi yılın hesabını çatır çatır soracağım. İnsanlar rahatça yaşamına müdahale edilmeden, emeğinin karşılığını alarak, özgürce yaşasın istiyorum.

Canlandırdığı ‘Tirbuşon’ karakteriyle hatırlanan oyuncu Serhat Özcan da Balıkesir listesinde birinci sıradan aday gösterildi.