TJA aktivisti Şimşek’e 7 yıl 6 ay hapis

TJA aktivisti Şimşek’e 7 yıl 6 ay hapis
Yayınlama: 31.03.2021

TJA aktivisti Gülcihan Şimşek, yargılandığı davada verilen 5 yıl hapis cezası, yarı oranında arttırılarak 7 yıl 6 aya çıkarıldı. Şimşek ile ilgili “suça eğilimli bir kişiliği olduğu” değerlendirmesi yapan mahkeme, ceza indirim yapmadı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Gülcihan Şimşek hakkında, katıldığı eylem, etkinlikler ve gizli tanık beyanlarından dolayı “örgüt üyeliği” iddiasıyla Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması görüldü. Şimşek’in katılmadığı duruşmada, avukatları Cemile Turhallı Balsak, Gulan Çağın Kaleli ve Şivan Cemil Özen hazır bulundu. İddia makamı, bir önceki celsede Şimşek’in “örgüt üyesi olmaktan” hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle verdiği mütalaasını yineledi.

GİZLİ TANIK BEYANI

Esas hakkındaki savunmayı yazılı olarak dosyaya sunduklarını belirten avukat Şivan Cemil Özen, gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını, hukuka uygun olmadığını, kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

‘YASAL UNSUR YOK’

Avukat Cemile Turhallı Balsak, davaya konu olan eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, iddialarla ilgili hiçbir yasal unsurun bulunmadığına söyledi ve beraat kararı verilmesini istedi.

‘TEK BİR DELİL YOK’

Gizli tanık beyanın tek başına hükme esas alınmayacağının altını çizen avukat Gulan Çağın Kaleli ise müvekkiline yönelik fiziki ve teknik takip yapıldığını, bu takip sonucu müvekkilinin “örgüt üyesi” olarak gösterebilecek tek bir delile rastlanmadığına dikkat çekerek, “Dosya da gizli tanık beyanı dışında tek bir somut delil yoktur. Birden fazla basın açıklamasına katılmak, süreklilik, çeşitlilik veya yoğunluk değildir. Bu nedenle müvekkilimin beraatini talep ediyoruz” diye konuştu.

‘SUÇA EĞİLİMLİ KİŞİLİK’

Şimşek’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, cezayı yarı oranında artırarak 7 yıl 6 aya çıkardı. Mahkeme, Şimşek’in “suça eğilimli bir kişiliği olduğu” değerlendirmesi yaparak, ceza indirim hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.