TJA Batman’ın 25 Kasım programı belli oldu

TJA Batman’ın 25 Kasım programı belli oldu
Yayınlama: 15.11.2021


25 Kasım programını açıklayan TJA Batman 10 günlük çalışmanın ardından Atatürk Parkı’ndan HDP İl Binası önüne kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştireceklerini kaydetti.

Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, dün Batman’ın Akuma köyünde 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yaptıkları kadın buluşması ile kentte gerçekleştirilecek eylem ve etkinliklerin startını verirken bu gün ise yapacakları çalışmalara dair bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü binası önünde yapılan açıklamaya görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA aktivistleri, Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri katıldı. “Savaşa, şiddete, yoksulluğa karşı kadın özgürlük zamanı” pankartının açıldığı açıklamada TJA Batman Sözcüsü Gulistan Sönük konuştu.

‘DİRENDİKÇE KORKUYORLAR’

Sönük, dün köyde yaptıkları açıklamaya değinerek, “Orada köylüler ile bir araya gelip etkinlik düzenleyecektik. Ancak devletin kolluk göçleri adeta oraya bir çıkarma düzenlemişlerdi. Çok sayıda zırhlı araç ve asker ile köy ablukaya alınırken, yapmak istediğimiz etkinlik tehlikeli görülerek engellenmek istendi ancak tüm engelleme girişimlerine karşın etkinliğimizi düzenledik” diye konuştu. İktidarın 90’ların atmosferini oluşturmaya çalıştığını belirten Sönük, “Bu korku iklimi yaratmak isteyen bu zihniyete karşın kadınlar olarak hiçbir zaman geri adım atmayacağız. İktidarın tehlike olarak gördüğü kadınlar direniyor. Direndikçe korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

25 KASIM PROGRAMI

Sönük 25 Kasım tarihine kadar bir dizi program çıkardıklarını belirterek, “16 Kasım Mahalle ve köylerde kadın toplantısı, 18 Kasım sokak etkinliği, 19 Kasım kadın tutsaklara kart gönderimi, 20 Kasım film gösterimi, 21 Kasım meşaleli yürüyüş, 22 Kasım balon uçurma etkinliği, 25 Kasım Atatürk Parkı’ndan HDP İl Binası önüne kadar kitlesel yürüyüş. Şeklinde gerçekleştireceğimiz programlar ile kadınlar ile bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.