Traktörlü sanatçı, tarlaya Picasso’nun portresini çizdi

Traktörlü sanatçı, tarlaya Picasso’nun portresini çizdi
Yayınlama: 09.04.2023

İtalya’da yaşayan ve sıra dışı eserleriyle gündeme gelen ‘arazi’ sanatçısı Dario Gambarin bu kez de ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’yu resmetti. Ressamın 1907 tarihli oto-portresinden ilham alan Gambarin, portreyi traktörüyle ‘çizdi’.

İtalyan ‘arazi sanatçısı’ Dario Gambarin, Verona kentindeki Costagnaro’da bulunan çorak bir arazide traktörüyle ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun portresini çizdi. Gambarin, devasa çalışma için Picasso’nun 1907 tarihli oto-portresinden ilham aldığını söyledi.

Bölgede bulunan araziler üzerine dev portreler çizmesiyle bilinen Gambarin, Kasım 2013’te eski ABD Başkanı John F. Kennedy’yi ölümünün 50’nci yılı vesilesiyle araziye resmedince ünlenmişti. Aynı yıl, pulluk ve tırmıklı bir traktör kullanarak 250 bin dönümlük arazi üzerine Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in portresini çizmişti.

Papa Francis’in Suriye’deki savaşın son bulması için bir günlük oruç tutulacağını ve dua edileceğini ilan etmesinin ardından ailesinin tarlasında sanatını icra etmeye karar veren Gambarin, 2016’da ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde hem Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın hem de Demokrat aday Hillary Clinton’ın resimlerini çizmek için kullanmıştı.