Tülay Hatimoğulları Bitlis’te seçim çalışmalarına katıldı

Tülay Hatimoğulları Bitlis’te seçim çalışmalarına katıldı
Yayınlama: 18.03.2024

Seçim çalışmaları kapsamında Bedlîs’te olan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bugüne kadar bize hiç oy vermemiş aileleri ve kadınları ziyaret etmeliyiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Bedlîs’teki seçim çalışmalarına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları katıldı. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Bedlîs merkezde bulunan Xana Zulfo (Zülfikar Hanı) ve çevresindeki sokakları gezdi. Burada esnaflar ve yurttaşlar Hatimoğulları’nı coşku ile karşıladı. Burada çok sayıda yurttaş da Hatimoğulları ve beraberindeki heyete katılarak, Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan DEM Parti seçim bürosuna geçti.

‘DERİN YOKSULLUK VAR’

Burada konuşan Hatimoğulları, ülkede çok derin bir yoksulluğun yaşandığına dikkat çekerek, “Yediklerimiz ve içtiklerimizin 3-4 kat zamlandığını biliyoruz. Özellikle Kurdistan’da örneğin Bedlîs’te çok yoğun bir işsizlik ve yoksulluğun hakim olduğunu ve bundan kaynaklı gençler arasında yoğun bir göçün başladığını hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla bizler belediyelerimizde istihdam alanı yaratmaya çalışırken, bunların engellenmesi konusunda iktidarın da bir çabası var. Kurdistan’ın hangi yöresine gittiysek doğru düzgün bir fabrika yok. İktidarın kendi kazandığı belediyelerde bile doğru düzgün bir şey yok. Bedlîs bunun en iyi örneğidir. Daracık sokaklar, çamurlu yollar ya da bozuk kaldırımlar. İnanın her yerde AKP iktidarı böyle yapmış. Kayyım atadığı yerde de özellikle Kürd’e işkence mahiyetinde onları sokaksız bırakmışlar. Buna bizler bu dönemde ‘dur’ diyeceğiz. Gençlerin doğdukları yer de doymalarını sağlayacağız. İstihdam alanları sağlayacağız. Yolumuzu, alt yapımızı yapma konusunda bir kararlılık içerisinde olacağız” dedi.

Kayyımcı anlayışın en fazla hedef aldığı noktalardan birinin eşbaşkanlık sistemi olduğunu belirten Hatimoğulları, “Bizim eşbaşkanlık sistemimiz sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyanın hayranlıkla takip ettiği ve takdirle izlediği bir sistemdir. Bu sistemi bu dönemde tartışmaya açmaları ve sürekli kayım atanan yerlerde kadın çalışmalarını hedeflemeleri bir tesadüf değildir. Bizler bu yerel yönetim çalışmalarımızda yine eşit temsiliyeti ve eşbaşkanlık sistemini sonuna kadar savunduk savunacağız” şeklinde konuştu.

‘BİZE OY VERMEMİŞ AİLELERİ ZİYARET ETMELİYİZ’

Yurttaşlardan ve özellik kadınlardan bir isteği olduğunu dile getiren Hatimoğulları, “Bugüne kadar bize hiç oy vermemiş aileleri ve kadınları ziyaret etmeliyiz. Özellikle tereddütlü olan ya da kafası karışmış olan ailelere gitmenizi ve kadınlar olarak DEM Parti’nin kadınlara hizmet eden bir parti olduğunu en detaylı şekilde anlatmanızı rica ediyoruz. Kadınlara istihdam alanı yaratacağımızı, gelir kaynakları yaratacağımızı tekrar tekrar anlatmanızı rica ediyoruz. Yine hiç bize oy vermemiş kesimlere başta kanaat önderlerimizi seferber ederek, Kürt anaların ağlamalarını duymayanları, Kürt anlarının çocuklarını cenazelerini kutularda gönderenleri anlatmalıyız. Gerçekten ölüye saygısı olmayan bu anlayışa ve bu vicdansız anlayışa neden oy vermemeleri gerektiğini anlatmalıyız” dedi.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞALIM’

Hatimoğulları, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bizler adaylarımızın ve listelerimizin etrafında kenetlenelim ve seferber olalım. Bu son günlerde maksimum bir seferberlik için gerekirse yemeyelim, içmeyelim, yatmayalım, gece gündüz demeden çalışalım ve Bedlîs’ten iyi haberler alalım. Buranın ilçe ve beldelerinden de iyi haberler bekliyoruz.”

Yurttaşlar daha sonra iki grup şeklinde seçim çalışmalarına devam etti. Hatimoğulları, son olarak kadın iftar programına katıldı.