Tutsaklardan Newroz mesajı

Tutsaklardan Newroz mesajı
Yayınlama: 22.03.2024

Adana ve Antalya cezaevlerinden Newroz mesajı gönderen tutsaklar, “Bu Newroz’u tüm kölelik, tecrit, işkence, ölüm ve zindan sistemlerini parçalamaya vesile edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Muhammed Kartal, “Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa çözüm” talebiyle başlatılan Adalet Nöbeti’nde yer alan annesi Afife Kartal aracılığıyla Newroz mesajı gönderdi. Kürtlerin ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Newroz’unu kutlayan Kartal mesajında “Umarım bu Newroz ile Önderliğimizin özgürlüğünü sağlarız” dedi. 

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Ferhat Önkol ise, gönderdiği mektupta “ Bizler 2024 yılı Newrozu’nu zulüm zindanlarında tecrit koşullarında karşılamaktayız. Gerekçemiz güçlü, direnişimiz kesintisiz, özgürlük umudumuz her zamankinden daha doludur” diye belirtti. 

Önkol, mektubun devamında şu ifadelere yer verdi: “Ayrı mekanlarda, aynı zaman ve duygularla Newroz’u karşılıyor, sıcaklığını, heyecanını yüreklerimizde hissediyoruz. Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın 3 kibrit çöpü, dörtlerin ateşten harladığı 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu, yeni bir Newroz ruhu, bilinci, iradesi inşa etti. Amed burçlarında Zekiye Alkan, Cızîr, Nısêbîn sokaklarında Binevş Agal (Berivan), İzmir Kadifekale’de Rahşan, Avrupa’da Ronahi ve Berivan, Çanakkale zindanında Sema Yüce, Zağros zirvelerinde Viyan Soran, Miştenur Tepesi’nde Arin Mirkan, Çukurova’da Veysi, Gurbetelli Ersöz ve on binleri bulan cangoriler ordusuyla daha onurlu günlerde, özgür Newroz’larda kavuşacağız.” 

‘BU NEWROZ’U TECİRİDİ PARÇALAMAYA VESİLE EDECEĞİZ’ 

Newroz’un hakikatinin direniş ve özgürlük olduğunu kaydeden Önkol, “Halkın, toplumun kendi özgürlük değerlerine sahip çıkmasıdır. Özgürlük kendini tanıma ve toplumsal onura sahip çıkmasıdır. Bu toplumsal onur halkların özgürlük öncüsü önderlerinde bütünleşir. Önderi ile öncüleri esaret altında olan halklar, kölelik girişimine tabi tutulmuş, özgürlüklerinden yoksun bırakılmışlardır. Bugün bizlere, halkımıza dayatılan da budur. 

Toplumsal varlığımıza tecrit işkencesi uygulanmaktadır. Yok edilme tehdidi altında yaşatılmaktayız. Bir halk için en büyük mahcubiyet ve utanç bu ölüm sistemine razı olmadır. Ölümden, öldürmekten, kan ve acıdan başka bir şey vaat etmeyen bir düzen ile karşı karşıyayız. Yeni nesillere böylesi bir utanç ve mahcubiyeti değil, heybetli bir direniş kültürü ve özgürlük ahlakı bırakmalıyız. 2024 Newroz’u bunun turnusolu olacaktır. Bu Newroz’u tüm kölelik, tecrit, işkence, ölüm ve zindan sistemlerini parçalamaya vesile edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu inanç, bilinç, duygu ve umutlarla Newroz Bayramı’nızı kutluyor. Tecridin, zindanların olmadığı özgür bir geleceğe vesile olmasını diliyoruz” ifadelerinde bulundu.