Twitter’dan yeni plan: Blue üyesi olmayanlara mesajda kota

Twitter’dan yeni plan: Blue üyesi olmayanlara mesajda kota
Yayınlama: 13.06.2023

Elon Musk, bu kez de Twitter Blue üyesi olmayanların mesajlarına kota getirmeye hazırlanıyor. Plana göre, günlük 500 mesaj limit kotasını dolduran başka mesaj atamayacak.

Elon Musk, Twitter’a getirdiği Blue özelliğini kullanan abone sayısını artırmak için farklı yollar deniyor. Twitter Blue’nun gelmesiyle önce mavi tiki kaldıran Musk, ardından çift aşamalı doğrulamayı sadece Twitter Blue abonelerinin kullanımına açtı.

Musk, şimdi de mesajlaşmaya el atmaya hazırlanıyor. Son olarak Twitter’ın, kullanıcılarına günlük mesajlaşma limiti koyduğu ve Blue aboneliği olmayanların bu limite takılacağı öne sürüldü. Buna göre günlük 500 mesaj limit kotasını dolduran bir kullanıcı o gün boyunca başka bir kullanıcıya mesaj gönderemeyecek.

NTV’nin mobil uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi’den aktardığına göre, Twitter’ın günlük 500 mesaj kotasını test ettiğini öne sürdü. Ayrıca Paluzzi, “Şu anda test aşamasında günlük limit 500, ancak kullanıma sunulduğunda bu limitin düşeceğine bahse girerim” ifadelerini kullandı.