Yazdığı kitabı ‘incelemede’ gerekçesiyle verilmiyor

Yazdığı kitabı ‘incelemede’ gerekçesiyle verilmiyor
Yayınlama: 27.09.2023

BATMAN- Tutuklu İsa Kaya’nın cezaevinde kaleme aldığı kitabı, 3 aydır “incelemede” gerekçesiyle verilmiyor. 

Kayseri T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan İsa Kaya’nın Mayıs ayında Aryen Yayınevi’nden çıkan Kürtçe romanı “Mîrxas”, aylardır kendisine verilmiyor. Arjen Erez mahlasıyla basılan kitap, 12 Haziran’da kargoyla cezaevine gönderildi. 23 Eylül’de ailesiyle telefon görüşmesi gerçekleştiren Kaya, kitabın hala kendisine ulaşmadığını aktardı. Kaya, aylardır cezaevi idaresinden istediği kitabının “inceleme aşamasında” gerekçesiyle verilmediğini belirtti. 

424 SAYFALIK KİTAP 3 AYDIR İNCELEMEDE 

Kardeşi Nahide Bingöl, ağabeyinin 424 sayfalık bir kitabın incelemesinin bir türlü bitmediğini söyleyerek, bu hukuksuzluğa son verilmesini istediğini kaydetti. Bingöl, “Kendi yazdığı kitabı verilmiyor. Bu nasıl bir hukuk, uyduruk bir gerekçede sunuyorlar. Bir kitap 3 aydan fazla bir süredir neyin incelemesindedir. Roman da bir gencin başında geçen olaylar anlatılıyor. Olay Erzurum ve İstanbul’da geçiyor.  Zaten 4 duvar arasında yaşıyorlar. Her türlü hukuksuzluk ile karşı karşıyalar. Bu hukuksuzlukların sona ermesi için herkesin duyarlı olması lazım” çağrısında bulundu. 

İSA KAYA KİMDİR? 

Aslen Erzurum’un (Tekman) ilçesinden olan İsa Kaya, 1998’de İstanbul da siyasi faaliyetler yürütürken gözaltına alınarak, tutuklandı. 10 yıl tutuklu yargılanan Kaya’ya daha sonra müebbet hapis cezası verildi. Edirne Cezaevi’nde bir süre kalan Kaya ardından Kayseri T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Kaya halen Kayseri T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.