Yeniden Refah’tan ‘Kılıçdaroğlu’ iddiasına yalanlama

Yeniden Refah’tan ‘Kılıçdaroğlu’ iddiasına yalanlama
Yayınlama: 03.04.2023

Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi, 14 il başkanının Tayyip Erdoğan yerine Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği iddiasını yalanladı: “Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır.”

 Yeniden Refah Partisi (YRP), 14 il başkanlığının seçimlerde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yerine Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğine dair haberleri yalanladı. Partinin genel merkezinden yapılan açıklamada, “Bu asılsız iddialarda bulunanları kınıyoruz. Partimizin hiçbir ferdinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına destek ve oy çıkmayacağı aşikardır” denildi.

Yüksek Seçim Kurulu’na liste teslimine saatler kala ve ani bir ‘u dönüşü’ ile Cumhur İttifakı’na katılan YRP’de 14 il teşkilatının, bu karara karşı gelerek Erdoğan’ı değil Kılıçdaroğlu’nu destekleyecekleri öne sürülmüştü. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, isim vermek istemeyen bir İl Başkanı’yla konuştuğunu belirterek, “parti lideri Fatih Erbakan’ın da bilgisi dahilinde partinin 14 teşkilat liderinin Erdoğan’a oy atmayacağını” belirtmişti.

ELİF ÇAKIR NE DEMİŞTİ?

”AK Parti’nin kalesi olan, muhafazakar, mütedeyyin illerimizden birisinin Yeniden Refah Partisi İl Başkanı’yla konuştum” diyen Elif Çakır, yersiz polemiğe girmek istemediğini söyleyen ismin şu ifadeleri kullandığını ileri sürmüştü: ”İsmimizi söylemezseniz bunu bizim partimizin teşkilatı ve liderimizde biliyor. Teşkilatlar genel merkeze de yazılı olarak bildirildi. ‘Bu ittifakı biz onaylamıyoruz’ biz hiç bir zaman AK Parti’ye oy vermedik hele de Erdoğan’a hiç oy vermeyiz. Dolayısıyla bu ittifak modelini onaylamadık ama yeniden ‘kazan kazan’ bu bize bir imkan sunuyordu biz de o yüzden tüm Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak liderimize ‘logomuzla girelim’ dedik. Bir anket yapıldı ve bizim oyumuz şu an yüzde 7. Türkiye genelinde AK Parti’den yüzde 7 oy alıyoruz.”

‘PARTİMİZİN YÜKSELİŞİ UYKU KAÇIRIYOR’ İDDİASI

YRP genel merkezinden yapılan açıklamadaysa şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı basın organlarınca partimizin yükselişini önlemek için, asılsız iddialar içeren haberler yayınlanmıştır. 81 il Başkanımız, 926 ilçe Başkanımızla birlikte tek vücut olarak Genel Başkanımızın ve Genel Merkezimizin arkasındadır. Yeniden Refah Partisi teşkilatları olarak, bu asılsız. masa başı haberlerin amacının farkındayız. Partimizin yükselişinin birilerinin uykularını kaçırdığı anlaşılmaktadır. Bunlar beyhude ve boş uğraşlardır. Bu asılsız iddialarda bulunanları kınıyoruz. Partimizin hiçbir ferdinden Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayına destek ve oy çıkmayacağı aşikardır. 14 Mayıs seçimlerinden Yeniden Refah Partimiz ve Cumhur İttifakı zaferle çıkacaktır.”