Yeşil Sol Parti’den Ağrı’da seçim startı

Yeşil Sol Parti’den Ağrı’da seçim startı
Yayınlama: 08.04.2023

AĞRI- Yeşil Sol Partisi seçim irtibat büro açılışında konuşan HDP Elih Milletvekili Feleknas Uca, “Önümüzdeki seçim sadece vekil seçimleri değildir, bu seçim özgürlük referandumudur” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı merkez ve ve Panos’ta üç seçim irtibat bürosu açtı. Merkezde açılan bürolardan biri Eski Van Caddesi’nde bir diğeri ise Kütüphane Caddesinde açıldı. Açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Feleknas Uca katıldı. Sokağın başında kalabalık bir grup Uca’yı karşılayarak seçim bürosu önüne kadar eşlik etti. Yürüyüş boyunca sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Biji serok Apo” sloganları atıldı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılış davul ve zurnalarla yapıldı. Büro açılışında konuşan Uca, önümüzdeki seçimlerin önemine vurgu yaptı.

‘8 PARTİMİZİ YASAKLADILAR AMA HALA VARIZ

Tarihi bir süreçten geçildiğini vurgulayan Uca, “Bu sadece bir seçim değildir. Bu seçimi bir referandum olarak görmek lazım. Sadece cumhurbaşkanını değil vekilleri de seçiyoruz. Daha önce eşbaşkanlarımız en az 100 vekil demişti ama diyorum ki daha fazla vekil seçmeliyiz. Bildiğiniz üzere kapatma davası sürecinden geçiyoruz. Faşist iktidar Kürt halkı üzerinde bir düşmanlık politikası yürütüyor. Kapatma davasıyla birlikti demokrasinin ve özgürlüğün sesini kapatmak istiyorlar. Bizi Meclisten uzaklaştırmak istiyorlar fakat biz 40 yıllık bir özgürlük geleneğinden geliyoruz. Daha önce 8 partimizi kapattılar ama Kürt halkı diz çökmedi. 8 partiyi yasakladılar, Kürt halkını bitirebildiler mi? Kürtleri yasaklayabildiler mi? 5 bin köyümüzü yaktılar Kürtleri yok sayabildiler mi? Kürtler direnişlerine devam etti. 8 partimizi yasakladıkları halde Kürtler hala var. Dün vardık, bugün varız yarın da olacağız” diye konuştu.

‘KÜRTLER TARİH BOYUNCA ÇARESİZ KALMADI’

İktidarın her alandan Kürtlere saldırdığını belirten Uca, “Kürtler hiçbir zaman çözümsüz kalmadı. Şimdi de alternatif olarak Yeşil Sol Partimiz var. Bugün bizi yasaklamak istiyorlar ama bizden birini aldıklarında binlerce arkadaşımız yerimizi alacak. ‘Osmanlı’nın oyunu bitmez’ derler ama biz de yeni yöntemler bulduk. Yeşil Sol Parti ile seçimlere gireceğiz” ifadelerini kullandı. 

KURDALEYİ KADINLAR KESTİ 

Uca’nın konuşmasının ardından kadınlar büronun mor kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi. Biriken topluluk daha sonra Tahir Elçi ve Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirerek Kütüphane Caddesi’ndeki büro açılışına gitti. Kitle her adım attığında sokaklarda yeni katılımlar gerçekleşirken binlerce kişi ikinci büronun açılışına katıldı. Yürüyüş boyunca halk, “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

‘OY VERİRKEN TECRİDİ AKLINIZDA BULUNDURUN’

İkinci büronun açılışında da konuşan Uca, “ Verdiğiniz sadece oy değildir. Oy verirken AKP’nin 21 yıllık iktidarını gözden geçirmeliyiz. Onların çizdiği zülüm tablosunu gözümüzün önünde bulundurun. Oy kullanırken Taybet Anayı, cenazesini günlerce buzdolabında beklenen Cemile’yi unutmayın. Oy verirken Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi unutmayın. Sayın Öcalan’la başlayan tecrit tüm ülkeye yayıldı” diye konuştu. Uca’nın konuşması “Bijî Kürdistan”, “Bijî serok Apo” sloganlarıyla karşılık buldu.

AGİRÎ’LİLERDEN VEKİL SÖZÜ 

Ağrı’lılar seçimde Yeşil Sol Parti’den 4 vekil çıkartma sözü verdi. İkinci büronun açılışından sonra Uca, Panos seçim bürosunu açmak için kentten ayrıldı.

PATNOS

Patnos’taki büro açılışına da katılan Uca, ilçe girişinde onlarca araçlık konvoyla karşılandı. Daha sonra kalabalık halk kitlesiyle birlikte yürüyüş gerçekleştirdi. Seçim bürosunu açmadan önce halkla birlikte halay çeken Uca, kadınlarla birlikte büronun açılışını gerçekleştirdikten sonra sloganlar, zılgıtlarla birlikte kentten ayrıldı.