Yeşil Sol Partiden Batman’da halk buluşması: 5-0 sözü verildi

Yeşil Sol Partiden Batman’da halk buluşması: 5-0 sözü verildi
Yayınlama: 17.04.2023

Yeşil Sol Parti’nin Botan heyetinin Batman’da gerçekleştirdiği halk buluşmasında halkın kararını verdiği belirtilerek zafer sözü verildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) seçim turu kapsamında Botan heyetinin bugünkü durağı Batman Qûbîn (Beşiri) ilçesinin ardından merkez oldu. Qûbîn’de partililer tarafından ilçe girişinde karşılanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk’ten oluşan heyet, konvoy eşliğinde Qûbîn merkezine geçti.

İlçe merkezinde sloganlar eşliğinde yürüyüş yapan kitle açılışı yapılacak ilçe seçim irtibat bürosuna geçti. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren heyet Batman merkeze geçti. Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan seçim bürosuna geçen heyet, burada halk buluşması gerçekleştirdi.

‘Kürtler kirli politikaları geriletti’

Açılış öncesi konuşan Saliha Aydeniz, seçime doğru gittiklerini ve heyet olarak gezdikleri Kurdistan’ın tüm kentlerinin Batman gibi kararını verdiğini söyledi. Aydeniz, “Faşizme karşı halk çoktan cevabını vermiş. Bu yüzden burada 5-0 diyoruz. Kürtler iktidarın kirli politikalarını geriletti. İktidar politikalarını yüzyıl öncesinden alıyor ve Kürtleri yok olarak hesaplıyor. Kürt halkı üzerinde katliam politikaları yürütüldü. Bitirmek istediler fakat bugün gördük ki Kürtleri tanımayanlar tarihin çöp sepetindeler. Yine 15 Mayıs’ta bu iktidarı tarihin çöp sepetine atacağız. Ayrıca kadın düşmanı politikalarıyla kadınları bitirmek istiyorlar. İpek Er şahsında, Kürtlere ve kadınlara cezasızlık politikalarıyla mesaj vermek istiyorlar. Fakat Kürt kadınların ‘Jin jiyan azadî’ sloganı dünyaya yayıldı ve iktidarları geriletti. 15 Mayıs’ta Kürt halkının özgürlüğünü, Türkiye halklarının özgürlüğünü getireceğiz. Bu yüzden Yeşil Sol Parti ile bir araya geldik. Bu ağacın kökleri yeşerecek” dedi.

Tecride dikkat çekildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çeken Aydeniz, “Bu iktidar tüm politikalarını ağrı tecritle iki yıldır Sayın Abdullah Öcalan’dan haber alamıyoruz, bu kabul edilemez. Yeşil Sol Parti Meclis’te bu sorunu çözecek. Bunun için de geleceğiz, tüm sorunlara çözüm bulacağımız gibi buna da bulacağız. Halkımız tüm kirli politikalara karşı cevabını vermiş. Başarı ve kazanım bizimdir” sözlerine yer verdi.

‘Birlikte kazanacağız’

Son olarak konuşan İbrahim Akın, tarihi bir seçime gidildiğini, her türlü oyunun oynayarak seçeneksiz bırakmak istendiğini kaydetti. İbrahim, Yeşil Sol Parti ile birleştiklerini ve kazanacaklarını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından heyet Bismil’de gerçekleşecek halk buluşması için yola çıktı