Yeşil Sol Parti’nin Meclis Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder oldu. Ayrıca, grup başkan vekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş’ın görevlerine devam etmesine karar verildi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Yeşil Sol Parti, milletvekilleri ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın ile HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın başkanlık ettiği tanışma ve yeni dönemi değerlendirme toplantısında partinin grup yönetimi de belirlendi.

Önceki dönem grup başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un grup başkan vekilliğine devamı yönünde karar verildi.

Meclis İdare Amirliği görevini Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan, Meclis Başkan Vekilliğini ise İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in yürütmesi kararlaştırıldı.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, ÜÇ HAFTADA BİR MECLİS’İ YÖNETECEK VEKİLLERDEN BİRİ OLACAK

Meclis iç tüzüğüne göre, siyasi partiler milletvekili sayısına Meclis Başkanlık Divanı’na üye veriyor. Bu kapsamda Yeşil Sol Parti’nin Meclis Başkan Vekili olarak belirlenen Sırrı Süreyya Önder, üç haftada bir Meclis’i yönetecek vekillerden biri olacak.