Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi: Tuğluk serbest bırakılmalı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi: Tuğluk serbest bırakılmalı
Yayınlama: 01.02.2022

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Kadın Meclisi, Aysel Tuğluk ve diğer tüm hasta tutukluların derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Kadın Meclisi, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan siyasetçi Aysel Tuğluk ve diğer hasta tutuklulara dair basın toplantısı düzenledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi İl Örgütü’nde yapılan toplantıda konuşan partinin İl Eş Sözcüsü Özlem Özgür Arıkan, Yeşiller ve Sol Gelecek Partili kadınlar olarak Tuğluk ile diğer tüm hasta tutsakların tutukluluk durumuna “artık yeter” dediklerini belirtti. “Bu topraklarda düşünmenin, eleştirmenin, barışı savunmanın kolay olmadığının farkındayız” diyen Arıkan, eril, militarist, muhafazakâr geleneklerin gündelik yaşamın tüm pratiklerini esir aldığı toplumsal bir düzen içinde mücadele ettiklerini söyledi.

‘CEZAEVLERİ ŞİDDET ARACI İŞLEVİ GÖRÜYOR’

Türkiye’de cezaevlerin adalet sistemi unsurundan öte politik iktidarın tutsak bedenler üzerinde inşa edilen şiddet aracı olarak işlev gördüğüne dikkati çeken Arıkan, “Tutuklu ve hükümlülerin sayısı AKP-MHP iktidarı döneminde misliyle artmıştır. Sürekli yeni cezaevi müjdesi veren iktidar, türlü türlü yeni cezaevleri inşa etmekte, cezaevlerinde kapasite arttırarak, kampüs cezaevleri deneylerine girişmektedir. Siyasal iktidar baş edemediği, çözüm üretemediği tüm sorunları kısa dönemde bu şekilde bastırmayı seçmektedir” dedi. Arıkan, Tuğluk ve onunla benzer koşullarda cezaevlerinde tutulan diğer hasta tutukluların derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.