Adıyaman’dan tepki: Burada hiçbir şey yok! İnsanlığımızdan utanıyoruz

Adıyaman’dan tepki: Burada hiçbir şey yok! İnsanlığımızdan utanıyoruz
Yayınlama: 11.02.2023

Adıyaman’da devam eden arama kurtarma çalışmaları 6’ıncı gününe girerken, yüzlerce kişi hala enkaz altında. Enkaz başında bekleyen aileler, çalışmaların yavaş ilerlemesine tepki gösterdi.

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7, ve 7.6’lık depremin etkili olduğu Adıyaman’da, halkın tepkisi büyük.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Şevin Coşkun, Sait Dede, Necdet İpekyüz, Kemal Bülbül, Görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyük Şehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, Feleknas Uca, Abdullah Koç ve Garo Paylan’ın da aralarında bulunduğu heyet, depremden en fazla etkilenen kentlerden Adıyaman’da depremzedeleri ziyaret etti. 

ÇINAR BELEDİYESİ YARDIM DAĞITIYOR

HDP’li Çınar belediyesi Adıyaman’da kurduğu çadırda sıcak yemeğin yanısıra kuru gıda yardımıda yapıyor. Alevi Kültür dernekleri ve Cemevi’nde kurulan çadırda yüzlerce yurttaşa sıcak yemek veriliyor.

HDP HEYETİ DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyük Şehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün de aralarında olduğu HDP’li heyet Adıyaman’ı ziyaret etti.  HDP heyeti, yardım depolarında dayanışma çağrısında bulunarak, depremzedelere çadır, battaniye, yiyecek, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, kışlık elbiseler gönderilmesi çağrısında bulundu. Daha sonra aş evinde depremzedelere yemek dağıtan HDP heyeti, ardından şehir merkezinde enkaza dönen binalarda incelemelerde bulundu. 

AFAD YOK, DEVLET YOK, İNSANLIĞIMIZDAN UTANIYORUZ

HDP’li heyetin ziyareti sırasında konuşan bir yurttaş, yaşamını yitirenlerin cenazelerinin halen enkaz altında olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Buraya can kurtarmaya değil, enkaz kaldırmaya geldiler. AFAD gelmiş diyorlar ama burada AFAD diye bir şey yok. Sadece AFAD da değil, burada yakıt, odundan çadıra kadar doğru düzgün bir şey yok. Halk dışarıda kısıtlı çadırlarda kalıyor, devlet aradan çekilsin. Halk kendi kendine yeter, birlikte ayağa kalkmasını bilir aramıza nifak sokuyorlar. Bakın her yere kayyum atadılar, nerede kayyumlarınız. Bakın halkın vekilleri burada inşalarla birlikte sıraya girip çorba alıyorlar” dedi.

Heyet, daha sonra Semsûr merkeze bağlı Dardağan köyünde yakınlarını kaybedenlerin Cemevinde kurulan taziyeyi ziyaret etti.  (İdris Yayla)