Adliye önünde ‘adalet’ isyanı: Kimse bizi görmüyor mu, bu nasıl vicdan?

Adliye önünde ‘adalet’ isyanı: Kimse bizi görmüyor mu, bu nasıl vicdan?
Yayınlama: 03.02.2022

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, ‘Ailemizden 3 kişi öldürdüler, bir oğlum yaralandı, bir oğlumu hapse attılar. Bu nasıl vicdandır, bu nasıl adalettir?’ dedi.

332 gündür oğlunun serbest bırakılması ve öldürülen eşi ile çocukları için Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tutan Emine Şenyaşar, “Artık yeter, oğlum hapisten çıksın. Ölmeden oğlumu göreyim. Eğer oğlum çıkmayacaksa da ölümüm adliye önünde olsun. Oğlum bırakılmayana kadar adliye önünde olmaya devam edeceğim” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 332’nci gününde devam ediyor. Anne Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, Suruç ilçesindeki evlerinden geldikleri adliye önünde, yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı pankartı asarak nöbete başladı.

‘KİMSE BİZİ GÖRMÜYOR MU, BU NASIL VİCDAN?’

Anne Şenyaşar, 1 yıldır adliye önünde soğuk havalara rağmen nöbeti sürdürdüklerini söyledi. “Kimse bizi görmüyor mu?” diye soran Şenyaşar, oğlunun serbest bırakılması için oturduğunu söyledi. “Sadece oğluma değil bütün tutuklulara adalet gelsin” ifadelerini kullanan Emine Şenyaşar, devamında “Ailemizden 3 kişi öldürdüler, Ferit yaralandı. Benim oğlumu tek hapse attılar. Bu nasıl vicdandır, bu nasıl adalettir?” sözleriyle isyan etti.

‘OĞLUM ÇIKMAYACAKSA ÖLÜMÜM ADLİYE ÖNÜNDE OLSUN’

Anne Şenyaşar, son olarak “Artık yeter, oğlum hapisten çıksın. Ölmeden oğlumu göreyim. Eğer oğlum çıkmayacaksa da ölümüm adliye önünde olsun. Oğlum bırakılmayana kadar adliye önünde olmaya devam edeceğim” diye konuştu. (MA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.