Ayla Akat Ata’dan 8 Mart mesajı

Ayla Akat Ata’dan 8 Mart mesajı
Yayınlama: 06.03.2021

Sincan Cezaevi’nde tutuklu olan Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Ayla Akat Ata, paylaştığı 8 Mart mesajında, “Bizim sesimiz bizim sözümüz, salonlarda, meydanlarda olan tüm kadınların sesine karışacak” dedi.  

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kobane soruşturması kapsamında gözaltına alınarak 2 Ekim 2020 tarihinde tutuklanan, siyasetçi ve Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Ayla Akat Ata, bulunduğu Sincan Kapalı Cezaevi’nden 8 Mart mesajını gönderdi.  

Yakınlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde tüm kadınlara 8 Mart mesajnı ileten Ata, “Bu 8 Mart’ta salonlarda eşitlik ve özgürlük diyen ve bu konuda farkındalık ve bilinç yaratan tüm kadınlarla birlikte sesimi ve sözümü söyleyeceğim” dedi.  

SESİMİZ KADINLARIN SESİNE KARIŞACAK  

Ata, 8 Mart mesajının devamında şunları iletti: “Ben bu 8 Mart’ta, pandemiye rağmen mitinglerde olan tüm kadınlarla halay çekeceğim. Ben bu 8 Mart’ta, salonlarda eşitlik ve özgürlük diyen ve bu konuda farkındalık ve bilinç yaratan tüm kadınlarla birlikte sesimi ve sözümü söyleyeceğim. Ben bu 8 Mart’ta, gece yürüyüşünde kol kola olan tüm kadınlarla birlikte bir kez daha ‘bir can daha eksilmeyeceğiz’ diyeceğim.

Bu 8 Mart’ta, Sincan’da düşünceleri ve örgütlenme haklarını kullandıkları için cezaevinde olan tüm kadınlarla birlikte, siyaset yapma hakkını kullanan tüm kadınlarla birlikte halay çekeceğim. Bizim sesimiz bizim sözümüz salonlarda meydanlarda olan tüm kadınların sesine karışacak. Vardık, varız, var olacağız.” 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.