Barınma sorunu büyüyor: Kiralar fırladı, ev de depo da yok

Barınma sorunu büyüyor: Kiralar fırladı, ev de depo da yok
Yayınlama: 15.02.2023

AMED– Deprem sonrası ev kiralarının fırladığı Amed’te kiralık konut bulunmazken, evleri hasar gören depremzedeler eşyalarını bırakabilecekleri depo dahi bulamıyor.

Amed’te deprem sonrası ev kiraları yüzde yüz fırlarken, hasarlı bina sayısı arttıkça barınma sorunu büyüyor.  Yenişehir ilçesi Ofis semtinde Kelebek Emlak sahibi Mehmet Dalbal, yıl içinde yüzde 25 öngörülen zam oranları depremle birlikte yüzde 100 arttığını söyledi.

DİCLE KENT VE MAHABAD BULVARI’NDA FIRLADI

Fiyat artışının özelikle Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarı ve Dicle Kent Mahallesi’nde yaşandığını ifade eden Dalbal, “Depremden önce 5 bin civarı olan evler şu anda 10 bin liraya kiraya veriliyor. Depremden dolayı fiyat düşürmesi gerekirken bazı ev sahipleri kira artışı yapıyor ve insanları daha çok zor durumda bırakıyor. Eskiden insanlar en güzel evi almak için temiz olsun, binanın katı olsun, cephesi olsun, derdi şimdi ise sadece kafalarını sokacak bir yer istiyor” dedi. Dalbal, elinde hiç kiralık daire olmadığını söyledi.

DEPO DAHİ YOK

Ofis semtinde Deniz Emlak’ın işletmecisi de “Depremden dolayı mağdur olan birçok aile ev arayışına geçti. Şu anda kiralık ev bulmak zor. İnsanlar eşyalarını koymak için boş depo dahi bulamıyor”  dedi. Soyadını belirtmeyen işletmeci Sinan, elinde sadece 3 kiralık daire olduğunu bunların da hasar tespiti yapılmadığı için kiraya veremediğini ifade etti.