Batman Kayyımdan 1 milyon 385 bin TL’lik bayrak harcaması

Batman Kayyımdan 1 milyon 385 bin TL’lik bayrak harcaması
Yayınlama: 16.11.2023

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, pazarlık usulüyle gerçekleştirdiği “Bayrak alım işi” ihalesi için 1 milyon 385 bin TL harcadı. 

Kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi, “Bayrak alım işi” için 1 milyon 385 bin TL harcadı. 27 Ekim günü pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihalede, tek firma teklif verdi. Garzan Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilen ihale sonucunda geçtiğimiz günlerde kentin işlek caddelerine bayrak asıldı. Diyarbakır Caddesi’nde boydan boya asılan bayraklar ile belediyenin kasasından 1 milyon 385 bin TL gitmiş oldu. 

DAHA ÖNCE 1 MİLYON 550 BİN TL HARCANMIŞTI

Kayyım yönetimi 2021’in Aralık ayından 2022’nin sonuna kadar bayrak, poster ve flama alımı için de 1 milyon 550 bin TL harcamıştı.  “El bayrağı (sopalı) alım işi”, “Poster ve flama alım işi” ve “Aydınlatma direklerine bayrak-poster alım işi” için ihale yapılmıştı. 

‘BU TÜR HARCAMALAR KABUL EDİLEMEZ’

Belediyenin bütçesinin halka hizmet dışı kullanılmasına tepki gösteren görevden alınan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, kayyımın bir talan projesi olduğunu söyledi. Valilik bünyesinde harcama yapılması gerekirken bu giderlerin belediye bütçesinden karşılanmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Korkmaz, belediye bütçesinin askeriye, emniyet ve daha birçok kuruma harcandığını kaydetti.

RANT ESASLI

İhalelerin ihtiyaç esaslı değil, rant esaslı olduğun dile getiren Korkmaz, kayyımların yaratığı talanın hesabını hukuk önünde soracaklarını söyledi.