Vali AKP il başkanı gibi davranıyor

Vali AKP il başkanı gibi davranıyor
Yayınlama: 19.01.2021

HDP Kadın sözcüsü ve Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran Batman’da devam eden eylem ve etkinlik yasaklarına tepki gösterdi.

Gazetemize Eylen ve etkinlik yasaklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman milletvekili Ayşe Acar Başaran, ”İktidar her gün biraz daha rejimini kurumsallaştırmaya çalışırken demokratik siyasetin ve muhalefetin önünü kesen adımlar atmaktadır” dedi.

”SIKI YÖNETİM VAR”

Başaran ” Sadece Batman’da değil başta Van ve Diyarbakır olmak üzere bölgenin tül illerinde neredeyse bir sıkı yönetim rejimi var. Artık OHAL demiyorum çünkü OHAL sınırları daha dar bir rejimdi bu artık bir sıkı yönetime dönüşmüş. Valinin sanki uygulanması gereken bir risk varmış gibi 15 günde bir yasak ilan ediyor. Her yerde uygulanan bu yasaklar bizim partimize tebliğ ediliyor”

”VALİ AKP İL BAŞKANI GİBİ”

”HDP ve kadınların dışında bu yasaklardan etkilenen başka bir kesim yok. Vali ve Kayyım bölgede bir sömürge valisi gibi davranıyor ve yüzlerce kişi ile esnaf ziyaretleri yapabiliyor, mahalle mahalle toplantılar düzenleyebiliyor. Neredeyse AKP il başkanı gibi partimize yönelik söylem geliştiriyor, siyaset yapıyor ama mesele HDP veya kadınlar olunca bir anda karşımıza çıkıyor. Her döneme göre bir cezalandırma yöntemi ortaya çıkarıyorlar mesela bir önceki dönemde 2911 kanuna muhalefet üzerinden para cezaları kesiliyordu bu dönemin para cezarının adı da korona tedbirleri adı altında cezalar kesiyor, sanki valilik gerçekten sağlığımızı düşünüyor gibi davranıp sürekli para cezaları kesiliyor.

”TOPLUM TECRİT EDİLİYOR”

”Pandemi bahane edilerek toplumu sıkıştırarak tam manasıyla bir tecrit uygulanıyor mesela bize her defasında açıklamanızı il binanızda yapabilirsiniz diyorlar. Biz bir sayasi partiyiz açıklama da yapabiliriz eylem ve etkinlik de yapabiliriz. Ben esnafı ziyaret ederek dertlerini dinleyerek çözüm bulmak istediğimde valilik engel olmaya çalışıyor. Mesele korona tedbirleri değil, mesele halkla bütünleşmemizi engellemektir. Halkı bir taraftan tecrit edip bizi bir taraftan tecrit etmeye çalışıyorlar ama başaramıyorlar, halkla olan bağımızı koparamıyorlar”