Batman’da Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor

Batman’da Kadınlar 8 Mart’a hazırlanıyor
Yayınlama: 05.03.2021

Batman’da HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, görevden alınarak yerine kayyım atanan Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, TJA Batman Sözcüsü Gülistan Sönük, TJA aktivistleri ve HDP Kadın Meclisi üyelerinin katılımı ile bir şölen düzenlendi.

HDP Merkez İlçe binasında düzenlenen şölende kadınlar yöresel kıyafetleri ile katılırken, Bahar Kültür Merkezi’nden gelen sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde halaya duruldu.

Fiziki mesafe kurallını gözeten kadınlar mor iplik ve mesafeyi koruyarak halaya dururken sık sık ,”Jin jiyan azadî” sloganları atıldı. Atılan slogan ve zılgıtlar eşleğinde konuşmasına başlayan HDP Milletvekili Feleknas Uca, kadınların verdikleri mücadele ile eril zihniyeti gerilettiğini belirterek, “Devlet kadının verdiği mücadeleye yönelmiş durumda. Leyla Güven, Ayşe Gökhan’ı tutuklayanlar 71 ve 79 yaşındaki kadınları da tutukladılar. Bunların zulmü yenilginin, bitmişliğin bir göstergesidir. Cezaevi’nde, sokakta, Şengal’den Kobanê’ye direnenler var. Hapis cezası vererek kadın direnişinin önünü kesmek istiyorlar. Ancak cezaevi de bir direniş alanı. Kadınlar her yerde olduğu gibi burada da direniyorlar” diye konuştu.

Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise Eşbaşkanlık sisteminin dünyaya rol model olduğunu belirterek, Eşbaşkanlık kazanımına sahip çıkma çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından kadınlar alkış ve zılgıtlar e

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.