Batman’da zihinsel engelli C.A.’ye tecavüz eden Döger’in duruşması ertelendi

Batman’da zihinsel engelli C.A.’ye tecavüz eden Döger’in  duruşması ertelendi
Yayınlama: 01.02.2022

Batman’da zihinsel engelli C.A.’ye tecavüz eden tutuklu İsmail Döger hakkında açılan dava duruşması ertelendi.

Batman’da zihinsel engelli C.A.’ya tecavüz eden İsmail Döger hakkında “nitelikli cinsel istismar” suçlamasıyla açılan davanın 2’nci duruşması Batman 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. C.A.’nın yakınları, Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz, Dicle Görme Engelleri Derneği, Batman Aktif Engelliler Derneği temsilcileri duruşmaya katıldı. Sanık Döger ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

DURUŞMA 24 MART’A ERTELENDİ

Duruşmada söz verilen sanık Döger, tutukluluğunun evde devam etmesini talep etti. C.A.’nın ailesi, “Halen mağdur olduğunu söylüyor” şeklinde tepki gösterdi. Avukat savunmalarının ardından mahkeme, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun beklenmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 24 Mart’a ertelendi.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Duruşma sonrası yapılan açıklamada konuşan Engelsiz Bileşenler Federasyonu Başkanı Abdülmecit Yılmaz, “Davayı, avukatımıza vekalet çıkarılması ile takip ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Olayın başından itibaren olayın takipçiyiz. Ailenin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yargıya ve adalete güveniyoruz. Sanığın en ağır cezayı alması için hukuki yollardan tüm dernekler olarak elimizden geleni yapacağız. Kamuoyundan davanın sahiplenilmesini istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.