Batman’dan Şenyaşar ailesine ziyaret

Batman’dan Şenyaşar ailesine ziyaret
Yayınlama: 02.09.2022

URFA – Adalet mücadelesini sürdüren Şenyaşar ailesini, Batman’dan bir heyet ziyaret etti. Ziyarette konuşan MEBYA-DER yöneticisi Ekrem Değirmenci, “Bu mücadele başarıya ulaşacak” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 543’üncü gününde. Aile, bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Örgütü, Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği (ARİ-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Batman Barış Anneleri Meclisi üyeleri tarafından ziyaret edildi. HDP Urfa Gençlik Meclisi üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretçileri, anne ve oğlu “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda açtıkları “Adalet Sergisi”nde karşıladı.  

‘MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞACAK’

Aile, sürdürdükleri mücadeleye dair konuştuktan sonra dün açılan “Adalet Sergisi” gezildi. Daha sonra konuşan MEBYA-DER yöneticisi Ekrem Değirmenci, “Bir devlet, ‘hukuk devletiyim’ diyorsa ailenin adalet talebini karşılaması gerek. Bu olay herkesin gözleri önünde yaşandı. Bu gizli bir katliam değil. Hukuk uygulanırsa bu ailenin talebi yerine gelir. Aile, 543 gündür sadece adalet istiyor. Dün 1 Eylül Dünya Barış Günü idi. Her şeye rağmen biz barış istiyoruz. Umutsuz değiliz. Bu mücadele başarıya ulaşacak” dedi.

‘ADALET NEREDE?’

Ardından konuşan Barış Annesi Sultan Azboy, ailenin eylemine dikkat çekerek, “Bu insanlar Kürt olduğu için katledildi. Bu anne adalet bekliyor. Adalet nerede? Bütün dünya bunu görsün. Bütün engellemelere rağmen bu anne burada. Aileye zulüm ediliyor. Herkes kendini ailenin yerine koymalı. ‘İnsanım’ diyen herkes buna ses çıkarsın. Bu anne için artık adalet gelsin. ‘Müslümanız’ diyorlar, Müslümanlar nerede?” diye sordu.

‘DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ’

Barış annesi Hori Acar ise, şunları söyledi: “Bizi öldürüyorlar ‘barış’ diyoruz, kaybettiriyorlar yine ‘barış’ diyoruz. Tutukluyorlar yine ‘barış’ diyoruz. Kürt olduğumuz için buna maruz kalıyoruz. Bu ailede Kürt olduğu için katledildi ve adalet sağlanmıyor. Ne hakkınız var bu aileye bunu yaşatıyorsunuz? Tecavüzcüler, katiller sokakta ama annenin oğlu 4 yıldır tekli hücrede tutuluyor. Ne yaparsanız yapın aile ile yan yana olmaya devam edeceğiz. Adalet gelene kadar aile ile dayanışma içinde olacağız.” 

Yapılan açıklamaların ardından heyet, aile ile bir süre Adalet Nöbeti tuttu. Bu esnada Emine Şenyaşar, katliam günü tanık olduğu anları ve sonrasında yaşadıklarını ağıtlar şeklinde dile getirdi. Ziyarette duygulu anlar yaşanırken, Batman’dan gelen heyet daha sonra nöbet alanından ayrıldı. (MA)