Batmanlı Kadınlardan Şenyaşar ailesine destek

Batmanlı Kadınlardan Şenyaşar ailesine destek
Yayınlama: 25.03.2021

Urfa Adliyesi önünde 17 gündür “Adalet” talebiyle oturma eyleminde olan Emine ve Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etmek için gelen Batmanlı kadınlar, Emine ve Ferit’in gözaltına alınmasından dolayı ailenin nöbet tuttuğu yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Hakların Demokratik Partisi (HDP) Batman il yönetimi ve Barış Anneleri Batman Meclisi, Urfa Adliyesi önünde 17 gündür “Adalet” talebi ile oturma eylemi gerçekleştiren Emine ve Ferit Şenyaşar’a dayanışma ziyaretinde bulunmak istedi. Ancak Emine ve Ferit gözaltına alındığından kaynaklı heyet ailenin nöbet tuttuğu yerde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı kitle adına Barış Anneleri Batman Sözcüsü Sultan Azboy yaptı.

‘Emine’nin yanındayız’

Ailenin gözaltına alınmasına tepki gösteren Sultan, her zaman aile ile dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti. Sultan, “Emine anne burada eşitlik, adalet için oturuyordu. Ancak devlet onu gözaltına alındı. Biz bu durumu kınıyoruz. Anne sadece adalet için burada oturuyordu. Biz Batmanlı kadınlar olarak anneye destek olmak için buraya geldik ancak anneyi gözaltına almışlar. Onun mücadelesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” diye konuştu.

Açıklama alkışlar ile son buldu.

Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürülen Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında “2991 sayılı toplantı gösteri yasasına muhalefet suçu” iddiasıyla işlem yapıldığı ve ifadelerinin hala alınmadığı kaydedildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.