Batmanlı öğretmen aldığı ödülü kadın kurumlarına bağışladı

Batmanlı öğretmen aldığı ödülü kadın kurumlarına bağışladı
Yayınlama: 30.03.2021

2018 Yılında tutuklanan Mehmet Salih Erol Silivri Cezaevinden yazdığı öyküyle kazandığı ödülü kadın kurumlarına bağışladı.

Eğitim-Sen’in düzenlediği 12. Abdullah Duran öykü yarışmasında Türkçe dalında 3’lük ödülü alan tutuklu öğretmen Mehmet Salih Erol kazandığı para ödülünü kadın mücadelesine destek amaçlı olarak Demokratik kadın kurumlarına bağışladı.

Diyarbakır Eğitim-Sen şubelerinin düzenlediği 12. Abdullah Duran Öykü yarışmasının ödül töreni Diyarbakır 2 nolu Eğitim-Sen şubesinde 28 Mart günü düzenledi.  Öykü yarışmasının Türkçe dalındaki 3’lük ödülünü kazanan Mehmet Salih Erol adına eşi Narin Erol aldı. Ödül töreninde konuşan Narin Erol, ‘’Cezaevinde yazmak çok kolay değil, el yazısıyla yazılmak zorunda, görülmüştür damgası yemek zorunda ve bize büyük zorluklarla ulaşmaktadır. Ağırlaştırılmış gece isimli öykümüzü yarışmaya yetiştirmek için çok zorluk yaşadık ve son günde yetiştirildi. Cezaevi yönetimin baskılarından dolayı haftada sadece bir gün telefon görüşmeleri yapabiliyoruz ve salgından kaynaklı görüşlerde yapılamıyor. Tecridi protestoya yönelik yapılan açlık grevleri nedeniylede cezaevinde bulunan tutsaklar tecrit içinde tecridi yaşıyor, çok zor koşullarda cezaevlerinde bir yaşam sürdürülüyor. Öykünün isminden de anlaşıldığı gibi orada her gün bir ağırlaştırılmış gece yaşanıyor. Konuşmamı eşimin bir sözüyle bitirmek istiyorum, biz burada zamanı yazarak dövüyoruz diyor. Bu ödülün eşime müthiş bir moral olacağını düşünüyorum. Yazmaya devam ediyor ve onlarca yazısı geliyor. Bedenleri tutsak olabilir ama düşünceleri özgür’’ ifadelerini kullandı.

Ödülü kazandığını törenden bir gün sonra ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde öğrenen Erol, eşi Narin Erol aracılığı paylaştığı mesajında  ‘’İstanbul sözleşmesinin fesh edilmesini kınayarak, ” İstanbul sözleşmesi bizim. Vazgeçmiyoruz” diyerek direnen kadınlara atfediyorum. Ödülümü de kadın mücadelesi yürüten kadın kurumlarına bağışlıyorum” dedi.

Türkçe öykülerde yapılan değerlendirmede sonucunda, Merve Bozyel, “Kent Rehberi” adlı öyküsüyle birinci; Bolu F Tipi Cezaevi’nden Halil Dağ, “Öküzün Gözüyle” adlı öyküsüyle ikinci;  Mehmet Salih Erol, “Ağırlaştırılmış Gece” adlı öyküsüyle üçüncü seçilmişti.

Ayrıca , “Pou” adlı öyküsü ile Bolu F Tipi Cezaevi’nden Zülfikar Tunç, “Eski Bir Yara” adlı öyküsü ile Uğur Işık, “Deklanşör” adlı öyküsü ile Bolu F Tipi Cezaevi’nden Ali Murat Çelik, mansiyonla ödüllendirildi.

Cezaevinde yazmaya devam eden Mehmet Salih Erol’un yayınlanmamış 3 romanı ve 40 öyküsünün olduğu öğrenildi.


İdris Yayla

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.