Buldan: AKP-MHP iktidarı sürdükçe bu ülkede hiç kimse güvende değil

Buldan: AKP-MHP iktidarı sürdükçe bu ülkede hiç kimse güvende değil
Yayınlama: 30.03.2021

 HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Buldan’ın gündeminde siyasal gelişmeler ve partisi üzerindeki baskılar var. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuşuyor. Buldan’ın gündeminde siyasal gelişmeler ve partisi üzerindeki baskılar var. Buldan, konuşmasına geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kürt dili ve tarihi üzerine çalışmalarıyla tanınan HDP eski milletvekili ve Prof. Dr. Kadri Yıldırım’ı anarak başladı. 30 Mart 1972’de Kızıldere’de yaşamını yitiren THKP-C Lideri Mahir Çayan ve arkadaşlarını da anan Buldan, “Onların hayatlarını devrimci dayanışmanın en büyük örneği olarak feda etmesi bugün de mücadelemize ışık tutmaktadır, bizlere yol göstermektedir. Bu yolda hep birlikte dayanışmayla, güç birliğiyle ilerleyeceğiz.” dedi.

Buldan, şöyle konuştu: “Hep birlikte, büyük krizlerin ve kırılmaların birlikte yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Tüm toplumu ve ülkeyi kuşatan, adeta nefes dahi aldırmayan tekçi, talancı, zorba bir yönetim anlayışının hukuksuzluklarıyla, adaletsizlikleriyle ve krizleriyle karşı karşıyayız. Kaybetme korkusuyla herkesi hedef alan, yaptığı hukuksuzluklarla artık meşruiyet sınırlarının dışına çıkan, pusulasını ve siyasi aklını kaybetmiş kontrol dışı bir saray iktidarının varlığını herkesin görmesi gerekir. Altını kalın çizgilerle çiziyorum. Bu iktidar sürdükçe bu ülkede hiç kimse güvende değildir. Ne toplumun, ne kadınların, ne emekçilerin, ne kimlik ve inançların hiçbirisinin bugünü ve yarınları güvende değildir. Bu çöküş ve kriz sistemi ekonomik krizden cins-kırım düzeyine varana, kadına yönelik şiddete kadar toplumsal, siyasi ve iktisadi alanda yaşanan birçok sorunu her gün daha da derinleştirmektedir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.