Cegerxwîn mezarı başında anıldı

Cegerxwîn mezarı başında anıldı
Yayınlama: 22.10.2023

Kürt şair Cegerxwîn, vefatının 39’ncu yıl dönümünde Qamişlo’da bulunan mezarı başında anıldı.

Kürt edebiyatının büyük ustalarından biri olan şair-yazar Cegerxwîn, ölümünün 39 yıl dönümünde Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde bulunan mezarı başında anıldı. Cizîre bölgesinden onlarca yazar, gazeteci, aydın ve şair, anma törenine katıldı. Cizre Bölgesi Kürt Aydınlar Birliği, Suriye Kürt Yazarlar Birliği, Cizre Bölgesi Kültür Kurulu, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Sanat ve Kültür Hareketi (TEV-CAND), Kuzey ve Doğu Suriye Edebiyat Divanı, Suriye Kürt Yazarlar ve Gazeteciler Genel Birliği üyeleri de anmaya katıldı. 

Cizre Bölgesi Kültür Birliği üyesi Xalis Mesor, “Cegerxwîn hepimizin parlayan yıldızıydı. Tüm yaşamını Kürt halkına adayan Cigerxwîn, yüreğimizde daima yaşayacak. Şiirleriyle halkına daima moral verdi. Kürt halkına tarihi aydınlatmak için birçok tarih kitabı ve şiir yazdı” dedi.

Cegexwîn’in ailesinin mesajı da anmada okundu. Suriye Kürt Gazeteciler ve Yazarlar Genel Birliği Müdürü Behrîn Osê tarafından okunan mesajda, “Anmaya katılan tüm katılımcılara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Kürt halkının ve tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu süreçte Şair Cegerxwîn’in etrafında toplanmak bize onur verdi” denildi.