Cezaevinde 35 yaşındaki tutuklunun intihar ettiği iddia edildi

Cezaevinde 35 yaşındaki tutuklunun intihar ettiği iddia edildi
Yayınlama: 02.09.2022

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Engin Korcum’un intihar ettiği iddia edildi. Tunceli Valiliği, cenazenin Dersim’e girmesine izin vermedi. 

Elazığ T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 35 yaşındaki Engin Korcum’un intihar ederek, yaşamını yitirdiği iddia edildi. Konuya dair görüştüğümüz aile bireyleri, cezaevi yönetiminin geçtiğimiz 30 Ağustos’te kendilerini aradıklarını ve Korcum’un 29 Ağustos gecesi intihar ettiği iddiasını paylaştıklarını belirtti. Aile, haber alır almaz cenazeyi almak için Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gittiklerini ve savcılıktan aldıkları izin kağıdıyla Korcum’u görebildiklerini aktardı. Aile, Korcum’un boynunda ip izlerinin olduğunu ve aynı gün hayatını kaybettiğini ifade etti. Aile, Korcum ile en son 29 Ağustos’ta görüştüklerini ve durumunun gayet iyi olduğunu ve kendilerinden 3 kitap istediğini söyledi. 

DERSİM’E GİRİŞE ENGEL 

Korcum’un cenazesi, doğduğu Mazgirt’in Ataçınar köyünde defnedildi. Tunceli Valiliğinin aileyi aradığı ve cenazenin Dersim’e getirilmemesini istediği öğrenildi. Valiliğin, “propaganda olur” gerekçesiyle cenazenin kent merkezi yerine direk Mazgirt’e götürülmesini istediği aktarıldı. Ayrıca köy muhtarının da cenazeye katılması durumunda hakkında soruşturma açılabileceği yönünde tehdit edildiği belirtildi. 

Korcum’un, 2005’te PKK’den ayrıldığı ve yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırıldığı kaydedildi.