Demirtaş Bahçeli’ye yüklendi: Kurtarmaya çalıştığı ilk şey beyefendinin koltuğu

Demirtaş Bahçeli’ye yüklendi: Kurtarmaya çalıştığı ilk şey beyefendinin koltuğu
Yayınlama: 18.02.2023

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, iktidarın ve MHP lideri Bahçeli’nin ‘deprem politikasını’ eleştirdi. Demirtaş, “Devletin tüm gücünü, koltuğu kurtarmak için seferber ettiler. Ancak dördüncü günde sıra depremzedelere gelebildi” dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, depremle ilgili son paylaşımında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. “Her yangında ilk kurtarılacak şey, Beyefendi’nin koltuğudur’ diyerek devletin tüm gücünü, koltuğu kurtarmak için seferber ettiler” diyen Demirtaş, “13 gündür, deprem yıkımını sadece biz hapistekiler televizyondan izliyoruz, bir de Cumhur’un küçük ortağı izliyor” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Bahçeli için “Çıktı iki defa konuştu; tehditler, hakaretler savurup indi. Onun da kurtarmaya çalıştığı ilk şey, Beyefendi’nin koltuğu” dedi.

Demirtaş’ın paylaşımları şöyle:

“İktidar, bu korkunç günlerde bile zulümden, baskıdan, adaletsizlikten vazgeçmedi. ‘Her yangında ilk kurtarılacak şey, Beyefendi’nin koltuğudur’ diyerek devletin tüm gücünü, koltuğu kurtarmak için seferber ettiler. Ancak dördüncü günde sıra depremzedelere gelebildi.

Tam 13 gündür, deprem yıkımını sadece biz hapistekiler televizyondan izliyoruz, bir de Cumhur’un küçük ortağı izliyor. Çıktı iki defa konuştu; tehditler, hakaretler savurup indi. Onun da kurtarmaya çalıştığı ilk şey, Beyefendi’nin koltuğu.

Yurtsever olun, halkınızı sevin ama pespaye milliyetçiliğe, ırkçılığa bulaşmayın. İnsanlığınızı bile elinizden alır.”