Demirtaş’tan Türkçe ve Kürtçe tweet: Niteliksiz, beceriksiz talan iktidarının acı faturası ödeniyor

Demirtaş’tan Türkçe ve Kürtçe tweet: Niteliksiz, beceriksiz talan iktidarının acı faturası ödeniyor
Yayınlama: 15.03.2023

Urfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketinin ardından Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Demirtaş hem Kürtçe hem de Türkçe paylaştığı tweetlerde, “Niteliksiz, beceriksiz talan iktidarının acı faturası ödeniyor” dedi.

Urfa ve Adıyaman’da, dün akşam başlayan sağanak sele neden oldu. Adıyaman’da iki kişi öldü. Urfa’da dört olan ölü sayısı bodrum katta beş kişinin ve altta geçitte iki kişinin cesedinin bulunmasıyla 12’ye yükseldi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Sosyal medya hesabı üzerinden baş sağlığı mesajı yayımladı. Demirtaş paylaşımını bu kez hem Türkçe hem de Kürtçe olarak yaptı.

Demirtaş Kürtçe paylaşımında, “Biz bu zulmü hak etmiyoruz. Çok çalışıp bu yağma ve talan sisteminden kurtulalım. Sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Dost ve akrabalarının, halkımızın başları sağ olsun” dedi.

Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

“Em vê zilmê heq nakin. Werin em bi dil û can bixebitin û ji vê pergala talan û şêlandinê rizgar bibin.

Rehma Xwedê li wan kesên ku di lehiyê de jiyana xwe ji dest dane bibe. Serê nas û xizmên wan û serê gelê me sax be.”

Demirtaş diğer paylaşımında ise, “Selde yaşamını yitiren kardeşlerime Allah’tan rahmet, tüm halkımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu kadar yıkımı, bu kadar acıyı yaşamayabilirdik. Niteliksiz, beceriksiz talan iktidarının acı faturası ödeniyor. Bunlardan kurtulmaya az kaldı” ifadelerini kullandı.