Depremde yaşamını yitirenler İsviçre’de anıldı

Depremde yaşamını yitirenler İsviçre’de anıldı
Yayınlama: 18.02.2023

Maraş merkezli meydana gelen ve Türkiye ve Suriye’de etkisini gösteren depremde yaşamını yitirenler İsviçre’nin başkenti Bern’de anıldı.

İsviçre in Bern kentinde yüzlerce kişi depremde hayatını kaybedenler için bir araya geldi Bern kentinde dün akşam bir çok İsviçre enternasyonal, gençlik ve aktivistin kaldığı anmada depremde hayatını kaybedenler için yüzler kişi mum yakarak depremde yaşamını yitirenleri andı.

Bern Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Münir Ay tarafından yapılan konuşmada, on binlerce can kaybının sorumlusunun AKP-MHP iktidarının politikaları olduğunu söyledi.

Bern Yeşiller Kanton Milletvekili Haşim Sancar ise Türk devletinin açıklamış olduğu depremde yaşamını yitirenlerin sayısının gerçekleri yansıtmadığını ve bu sayının katbekat üstünde bir kayıp olduğunu söyledi.

Yakınlarını kaybeden aileler adına konuşan Zeynal Mutlu da “Bu depremde hayatını kaybeden bütün ailelerin başı sağ olsun. Ve bu yaşan deprem bizi derinden üzdü. Bu büyük bir falaket oldu bizler için ve halkımızın yaralarını sarmak için hep birlikte çaba sarf edeceğiz. Halkın kaderi bu değil” dedi.

Zeynal konuşma sırasında gözyaşlarını tutamadı. Ayrıca birçok çocuk genç ve yabancı halktan gelen aktivistler depremde hayatını kaybedenler anısına mum yaktı. (Bern/Dilbirin Turgut)